Yoldan Çikan Araç Tramvayla Çarpisti Açiklamasi 1 Yarali

Izmir’in Karsiyaka ilçesinde asiri hizli oldugu öne sürülen bir araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu tramvay yoluna çikarak tramvayla çarpisti. Meydana gelen kazada askeri personel oldugu ögrenilen sürücü yaralanirken, otomobilin tramvay yolu ile yaya yolunu ayiran agaca çarparak durmasi facianin önüne geçti.

Yoldan Çikan Araç Tramvayla Çarpisti Açiklamasi 1 Yarali


Kaza saat 00.30 siralarinda Cemal Gürsel Caddesi Karsiyaka Nikah Dairesi yakininda meydana geldi. Alinan bilgiye göre, askeri personel oldugu ögrenilen H.Ö. idaresindeki 06 CDY 748 plakali Hyundai marka otomobil, seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu kontrolden çikti. Önce yol kenarindaki kaldirima çarpan araç daha sonra tramvay yoluna çikti ve Alaybey’den Atasehir yönüne giden tramvaya çarpti. Çarpmanin etkisiyle savrulan araç daha sonra tramvay yolu ile bisiklet ve yaya yolunu ayiran agaca çarparak durabildi. Otomobilin agaca çarpmasi facianin önüne geçerken, yaya yolunda bulunan vatandaslar korku dolu anlar yasadi.

Sürücü, sikistigi araçtan çikarildi

Kazayi gören vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine 110 AKS, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Araç içerisinde sikisan askeri personel H.Ö., AKS ekipleri tarafindan sikistigi yerden çikarildi. Yarali sürücü, saglik ekipleri tarafindan ambulansla hastaneye kaldirildi. Yaralinin hayati tehlikesinin bulunmadigi ögrenildi. Kazaya karisan araç, çekici vasitasiyla çekilirken, bir süre kapanan tramvay yolu aracin çekilmesinin ardindan tekrar açildi.

Asiri hizli oldugu iddiasi

Öte yandan kazaya sebep olan sürücü H.Ö.’nün asiri hizli ve alkollü oldugu, sürat nedeniyle caddedeki viraji alamayarak tramvay yoluna çiktigi öne sürüldü. Kaza ile ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA