Tusba Belediyesi'nden, Sinava Girecek Ögrencilere Motivasyon Gezisi

Van’in merkez Tusba Belediyesi, egitime destek amaciyla ücretsiz olarak açmis oldugu Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) kursuna katilan ögrencilerine yönelik motivasyon gezisi düzenledi.

Tusba Belediyesi'nden, Sinava Girecek Ögrencilere Motivasyon Gezisi
Egitime büyük önem veren Tusba Belediyesi, kendisine ait Tusba Toplum Yasam Merkezi’nde ücretsiz olarak açtigi YKS kursu ögrencilerini sinav stresinden uzaklastirmak ve keyifli vakit geçirmelerini saglamak amaciyla motivasyon gezisi düzenledi.

Hafta sonu yapilacak sinav öncesi düzenlenen gezi programi çerçevesinde ögretmenleri nezaretinde Muradiye Selalesi ile Ercis Balik Bendine götürülen ögrenciler, Van Gölü’nde yasayan endemik tür olan ve üreme döneminde yumurtasini tatli suya birakmak için suyun akisinin tersine yüzen inci kefali baliginin bu zorlu göç serüvenini izlediler. Sinav stresinden uzak bir sekilde moral depolamaya çalisan ögrenciler, ögretmenleriyle birlikte Muradiye Selalesi’nin dogal güzellikleri arasinda bol bol fotograflar çektirdiler. Piknik yapan, söyledikleri sarki ve türküler esliginde halay çekip, gün boyu eglenen ögrenciler, havanin da güzel olmasiyla gezinin tadini çikardilar. Yogun geçen sinava hazirlik sürecinin ardindan Belediye Baskani Salih Akman’in direktifleri ile kendilerine yönelik düzenlenen motivasyon gezisi çerçevesinde güzel bir gün geçirdiklerini söyleyen ögrenciler, bir nebze de olsa sinav yogunlugundan uzaklasarak motive olduklarini söylediler. Ögrenciler, gerek kendilerine yönelik ücretsiz olarak açilan kurstan gerekse düzenlenen motivasyon gezisinden dolayi Baskan Akman’a tesekkür ettiler. Kendilerine her türlü imkani sunan Baskan Akman’a karsi Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sinavlarinda yüksek puan alarak üniversitelerin en güzel bölümlerine yerleserek tesekkür edeceklerini söylediler.
Kaynak: İHA