Yabanci Uyruklu Çobanlar Hayvanlari Çaldi, Mandira Sahibi Durumu Kesimcinin Aramasiyla Ögrendi

Kirsehir’de tarim isletmesi sahibi Ramazan Göztak, yaninda çalistirdigi yabanci uyruklu çobanlarin mandiralarindaki büyükbas hayvanlari çalip kestirdigini ve sonra da etlerini degerinin çok altinda sattigini iddia etti. Göztak, sahislardan sikayetçi oldu.

Yabanci Uyruklu Çobanlar Hayvanlari Çaldi, Mandira Sahibi Durumu Kesimcinin Aramasiyla Ögrendi
Olayla ilgili IHA’ya konusan Öztak, "Bizden aldiklari malzemeleri baskalarina sattiklarini ögrendik. Haksiz kazanç elde edilmis. Olay kesimcinin beni aramasi sonrasi ortaya çikti. Kesimci, Afgan’in malinin olup olmadigini bana sordu. Ben de kesimciye böyle bir seyin olmayacagini söyledim. Afgan’dan süphelenmedim. Bizden mal göndermeyecegini tahmin ediyordum" dedi.

Sonrasinda mallarin kesimciye kendi mandirasindan gittigini ögrenen Göztak, "Jandarma ekiplerine haber verdik. Bizler de isin iç yüzünü ögrendik. Bizden hirsizlik yapildiktan sonra komisyoncular da bilerek bu hayvani almislar. Düsük fiyata almislar. Yasadigimiz süreç mahkemeye tasiniyor" diye konustu.



"Zararim 1 milyon TL’nin üzerinde"

Komisyoncularin da devrede olmasi sonrasinda yasadigi zararin 1 milyon TL’nin üzerinde oldugunu aktaran Göztak, "1 milyon 200 bin lira gibi bir zararim var. Bir de benim komsum var. Ondan da mal çalinmis, onun ise henüz zarari belli degil. Tamamen haksiz kazanç elde edilmis. Devletimizin yetkililerinden destek ve yardim bekliyoruz. Mandiralarda çalisan çok ciddi sayida Afganli var. Mandiracilar mallarini saymaya gittiler" seklinde konustu.

Boztepe Kaymakamligi Ilçe Jandarma Komutanligi yaptigi incelemede, sikayetçilerin yaninda çalistirdiklari Afgan çobanlarin mandiradaki büyükbas hayvanlari gece vakti sahiplerinden habersiz alarak kesimhaneye götürdüklerini, yine burada is birligi içerisinde olduklari diger süphelilerle birlikte hareket ederek hayvanlari kestiklerini ve daha sonra degerinin çok altinda ayni bölgede kasap ve bakkal dükkani isleten diger Afganlara sattiklarini da tespit etti.
Kaynak: İHA