Sampiyonlarin Katildigi Tesis Törenle Açildi

Sile Spor Akademisi Fitness Salonu, dünya ve Avrupa sampiyonu Riza Kayaalp ile Kirkpinar Baspehlivani Recep Kara’nin katilimiyla açildi.

Sampiyonlarin Katildigi Tesis Törenle Açildi
Istanbul’un Sile ilçesinde faaliyetini sürdüren Sile Spor Akademisi 3 bin sporcuya hizmet verirken, bünyesine kazandirdigi fitness salonu ile gençlerin spor yapma alanini genisletiyor. Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli ev sahipliginde, Dünya ve Avrupa sampiyonu milli güresçi Riza Kayaalp, Kirkpinar Yagli Güresleri Baspehlivani Recep Kara, Grekoromen Güres Milli Takimi Antrenörü Cenk Ildem, eski güresçi Fatih Koyuncu, Sile Spor Akademisi Koordinatörü Mecit Yildirim açilis öncesi söylesiye katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan konusmalara geçildi.

Ilhan Ocakli: “Ailelerin mutlulugu bizleri mutlu ediyor”

Söyleside ilk konusmayi yapan Sile Belediye Baskani Ilhan Ocakli, törene katilan sporculara tesekkür ederek, “Ay-yildizin sizler sayesinde her seferinde göndere çekildiginde inanilmaz bir mutluluk yasiyoruz. Bize bu mutlulugu yasatan kiymetli kardeslerime Sile adina, ilçemiz adina, bizlerle bulunduklari için ayrica tesekkür ediyorum. Bugün açilisini gerçeklestirecegimiz fitness salonunda hocalarimiz birbirleriyle destek halindeler. Yaklasik 40 tane hocamiz var. 23 bransta faaliyet gösteriyorlar. 3 bine yakin evladimiz burada egitim görüyor. Özellikle ailelerimiz, evlatlarinin egitiminde ve gelisiminde fayda sagladiklari için mutlu olduklarini görmek bizleri de mutlu ediyor. Bir söz verdik, ayni hassasiyetle bu tür sportif faaliyetleri ve etkinlikler elimizden geldikçe destekliyoruz. Deniz ve orman bir tarafta, bu kadar dogal güzellikler içerisinde spor yapabilmenin güzelligi var. yokluklar içerisinde, zorluklar içerisinde bu memleket dünya sampiyonlari çikartti. Bu imkanlar sayesinde inaniyorum ki, kimse sirtimizi yere getiremeyecek” dedi.



Cenk Ildem: “Akademiden iyi sporcular çikacagina inaniyorum”

Sile ilçesinde spora dair güzel isler yapildigina dikkat çeken Güres Milli Takimi Antrenörü Cenk Ildem, “Sporculuk kariyerimde Sile’ye geldigimizde böyle bir tesise ihtiyacimiz vardi. O ihtiyaç da ortadan kalkmis oldu. Yagli güresler konusunda Sile bayagi söz sahibi. Bu sene de daha güzel olacak. Spor adina çok güzel isler yapiliyor. Sporcularin profesyonel insanlarla tanismasi, profesyonel spora yönlendirmesi konusunda çok etki ediyor. Bu tesislerden çok faydalar saglanacak. Akademiden iyi sporcular çikacagina inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Riza Kayaalp: “Yeter ki gençligimizi iyi kullanalim”

Grekoromen güreste 4 kez dünya, 11 kez Avrupa sampiyonlugu yasayan Riza Kayaalp, gençlere yapilan yatirimlara vurgu yaparak düsüncelerini aktardi. Kayaalp, “Sporda kisa vadede hiçbir sey olmuyor, bütün her seyi uzun vadede düsünmek gerekiyor. Gençligimize uzun vadede yatirim yapmanin gerektigini düsünüyorum. Güzel programli sekilde bu yapilirsa Sile’den ülkemize madalya kazandiracak sporcularin çikacagina inaniyorum. Yeter ki biz gençligimizi iyi kullanalim. Onlara iyi yatirim yapalim, sonucunu da alabilecegimize inaniyorum. Sonuçta biz de bu yollardan geçtik. Aslinda benim hiçbir imkanim yoktu. Köyde dogup büyüyen biri olarak, sifir imkanim vardi. Bazen bana soranlara söylüyorum, benim hiçbir imkanim yoktu diyorum. Devletimiz var olsun, onun açmis oldugu Güres Egitim Merkezi sayesinde 2000 yilinda oraya girerek seçmeleri kazandim. Eger buradaki kardeslerimize bir imkan sunulmussa onlari çalistiracak antrenörler varsa, artik is onlara kalmistir. Bunu en iyi sekilde degerlendirip hem sagligi için hem ülkesini temsil etmek için düzenli spor yaparak basariya ulasabilirler” seklinde konustu.



Recep Kara: “Spor, egitime asla engel degil”

Söyleside konusma yapan Kirkpinar Yagli Güresleri Baspehlivani Recep Kara da ailelere çagrida bulunarak sunlari söyledi:

“Geçen sene pandemide gelmistim buraya. Her sey yasak iken baskanimiz Sile’de yaz spor etkinlikleri yapti. Riskli de olsa göze alarak yapildi, tesekkür ediyorum. Güzel bir atmosferdi. Bugün de burada, sahilde çok güzel tesisler var. Burada artik Silelilere is düsüyor. Denizimiz burada, dogamiz burada, açik-kapali spor tesislerimiz burada, spor yapalim. Kendine güvenen, sosyallesmek isteyen ne kadar gencimiz varsa, lütfen spora gelin. Anne ve babalara sesleniyorum, lütfen çocuklarinizi buradaki hocalarimiza teslim edin. Sporla büyüsünler, sporla gelissinler, sporu bir yasam biçimi haline getirsinler. Çünkü bizim kendine güvenen, zinde, kaliteli gençlere ihtiyacimiz var. Kaliteli insanlara, kaliteli nesle ihtiyacimiz var. Devletimizin çok güzel imkanlari var. Ben yüksek lisans mezunuyum, insallah agustos ayinda doktoraya baslayacagim. Spor, egitime asla mani degil. 8 yasinda spora basladim, 32 yildir spor yapiyorum. Aktif sporculuk hayatim devam ediyor. Devletimizin o kadar imkani var ki, yeter ki çocuk spor yapsin, basarili olsun. 52 tane vakif üniversitesinde, istedigi bölüme taban puandan giriyor. Bu çok güzel bir imkan.”

Eski güresçi Fatih Koyuncu ise, bu tesislerde yetisen sporcularin Sile’nin isminin duyulmasinda önemli rol oynayacagina deginerek, “Buradaki hedef sadece insanlar spor yapsin degil, ileriye yönelik milli sporcular yetistirelim. Ilçemizin ismini duyursun, bir bayrak gibi tasisin. Amaç buydu. Bunun yaninda ekstradan fitness salonu yapildi. Burada diger yas gruplarina antrenman yapabilecekleri ortamlar saglandi. Bunlar için baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” dedi.



Mecit Yildirim: “Lütfen çocuklarinizi bu güvenli ortama birakin”

Sile Spor Akademisinde 23 bransta egitim verildigini söyleyen Akademi Koordinatörü Mecit Yildirim ise konusmasinda, “Baskanimiz bu tesislerin yapiminda çocuklar için ne istiyorsak yapmamizi söyledi.

Basladigimizda bu kadar beklemiyordum. Allah razi olsun, bugün 3 bine yakin sporcu; bugün Üsküdar’dan, Kadiköy’den, Sultanbeyli’den aileler Sile’ye spor akademisine çocuklarini getiriyor. 23 brans için her sey var. Malzemelerine dahil her sey var. Aileler olarak lütfen çocuklarinizi bu güvenli ortama birakin, gerisine biz sahip çikalim” cümlelerine yer verdi.

Söylesinin ardindan milli güresçi Riza Kayaalp ve antrenör Cenk Ildem, Belediye Baskani Ocakli’ya milli takim formasi hediye etti. Baskan Ocakli da söylesiye katilanlara Sile’ye özgü hediyeler takdim etti. Sile protokolünün de katilimiyla fitness salonu kurdele kesilerek açildi. Sporcular ve protokol daha sonra faaliyete geçen spor salonunu gezerek bilgiler aldi. Riza Kayaalp ve Recep Kara, Sileli vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasirken, bol bol hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA