Pakistan'da 20 Gün Içinde Akaryakita 3'Üncü Zam

Pakistan’da akaryakit fiyatlarina 20 gün içinde 3’üncü kez zam gelmesi sonrasi zamli fiyatlar yürürlüge girmeden akaryakit istasyonlarinda uzun kuyruklar olustu.

Pakistan'da 20 Gün Içinde Akaryakita 3'Üncü Zam
Pakistan’da akaryakit fiyatlarina 20 gün içinde 3’üncü kez zam geldi. Pakistan Maliye Bakani Miftah Ismail yaptigi açiklamada, hükümetin artik petrol ürünlerine sübvansiyon verecek durumda olmadigini belirterek, akaryakit fiyatlarina bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 24,03 Pakistan Rubisi artirilacagini duyurdu.

Ismail, Pakistan’in Ukrayna-Rusya Savasi’nin uluslararasi akaryakit fiyatlari üzerindeki etkisini kontrol edemedigini aktararak, “Akaryakit fiyatlarini ancak bu zor dönemler sona erdiginde ve ülkenin küresel finans kurumlariyla iliskileri düzeldiginde kontrol edebilecegiz” dedi.



"Fiyati artirmasaydik, hükümet aylik 100 milyar Rupi üzerinde bir zarara ugrayacakti”

Petrolden Sorumlu Devlet Bakani Musadiq Malik, hükümetin son zammi açiklamadan önce ayrintili olarak görüstügünü ifade ederek, "Bu karar, her yil 9 milyon ton petrol ve 8.8 milyon ton mazot ithal ettigimiz için alindi ve fiyati artirmasaydik, hükümet aylik 100 milyar Rupi üzerinde bir zarara ugrayacakti. Hükümet aldigi önlemlerin sorumlulugunu kabul ediyor ve zor kararlar alarak ülke için yeni bir yol belirleyecek" dedi.

Pakistan’da bu geceden itibaren benzinin litre fiyati 233,89, motorinin litre fiyati 263,31 ve gaz yaginin litre fiyati 211,43 Pakistan Rupisi olacak. Zam haberinin ardindan zamli fiyatlar yürürlüge girmeden akaryakit istasyonlarinda uzun kuyruklar olustu.
Kaynak: İHA