Meksika'da Limandan Çalinan 20 Konteynerden 8'I Bulundu

Geçtigimiz günlerde Meksika’daki Manzanillo Limani’ndan çalinan 20 konteynerden 8’inin bulundugu açiklandi.



Meksika’nin Colima eyaletinde yer alan Manzanillo Limani’ndan 13 Haziran’da 20 konteynerin çalindigi bildirilmisti. Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador yaptigi açiklamada, Manzanillo Limani’ndan çalinan konteynerlerden 8’ine ulasildigi bildirildi.

Deniz Kuvvetleri Sekreterliginin olayla ilgili sorusturmaya devam ettigini belirten Obrador, detayli bilginin yakinda kamu oyuyla paylasilacagini söyledi.



Baskan Obrador, soygunun donanmanin sorumluluk alani olan resmi liman yerleskesinde degil özel sirketin arazisinde gerçeklestirildigini ifade ederek, bu bölgenin özel güvenlik görevlileri tarafindan korunduguna dikkat çekti.

Konteynerlerde degerli esya olmadigi tespit edildi

Colima eyaleti güvenlik sözcüsü Gustavo Cervera ise yaptigi açiklamada, Manzanillo Limani’ndaki soygunla ilgili yürütülen sorusturma çerçevesinde ilk ifadelere göre farkli bilgilere ulastiklarini söyledi.

Cervera, ilk sorgulamada öne sürüldügü gibi çalinan konteynerlerin sayisinin 20 degil 16 oldugunun tespit edildigini belirterek, konteynerlerin içerisinde altin ve gümüs gibi degerli metaller yerine araç lastigi ve seftali konservesi bulundugunu ifade etti.

Meksika Donanma Sekreteri Amiral Rafael Ojeda 13 Haziran’da yaptigi açiklamada, Manzanillo Limani’ndaki özel bir sirkete ait arazide içlerinde altin, gümüs ve elektronik esyalarin bulunan 20 konteynerin silahli 15 kisi tarafindan çalindigini belirtmisti.
Kaynak: İHA