Gördes'te TÜBITAK 4006 Proje Sergisi Açildi

TÜBITAK 4006 Bilim Fuarlari çerçevesinde Manisa’dan kabul edilen 24 projeden 9’unun yer aldigi Gördes ilçesinde açilan sergi ile projelerin tanitimi yapildi.

Gördes'te TÜBITAK 4006 Proje Sergisi Açildi
Gördes Fatih Ortaokulunda açilan proje sergisinde, Gördes Anadolu Lisesi, Gördes Anadolu Imam Hatip Lisesi, Gördes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gördes Cumhuriyet Ortaokulu, Gördes Sehit Cemal Aybey Imam Hatip Ortaokulu, Gördes Günesli Ortaokulu, Gördes Çigiller 75. Yil Ortaokulu, Gördes Yakaköy Orta Okulu ve Gördes Fatih Ortaokulunun projeleri yer aldi. Sergi açilisina Gördes Kaymakami Muhammet Özyüksel, Belediye Baskani Muhammet Akyol, belediye meclis üyeleri, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ibrahim Coskun Çelik, STK temsilcileri, okul müdürleri ve vatandaslar katildi.

Toplam 83 ögrenci, 11 ögretmen tarafindan hazirlanan proje sergisi büyük begeni topladi. Saygi durusunda bulunulmasi ve istiklal Marsinin okunmasinin ardindan açiklama yapan Ilçe Milli Egitim Müdürü Çelik, 4006 TÜBITAK Bilim Fuarlari çerçevesinde Manisa il genelinde kabul edilen 24 bilim fuarindan 9’u Gördes ilçe okullarimiz tarafindan gerçeklestirildi.

Projelerin ilçemize bagli olan 9 okulda yapilmasi büyük bir gurur kaynagi olmustur. Emegi geçen okul idarecileri, ögretmenler ve ögrencilerimize çok tesekkür ediyorum. Basarilarinin da devamini diliyorum. Insallah gelecek yil 4007 Bilim Fuarina basvurarak tüm okullarimizin ayni günde festivali yapmayi planliyoruz" dedi.

Açilis konusmasindan sonra protokol üyeleri tarafindan sergi gezilirken projeyi hazirlayan ögrenciler projeleri hakkinda bilgilendirmede bulundu.
Kaynak: İHA