Yaptiklari Makyajla Arkadaslarini Çinar Agacina Benzettiler, Gören Bir Daha Bakti

Bursa’da meslek lisesi ögrencileri yaptiklari makyajla arkadaslarini çinar agacina benzetti, görenler ise hatira fotografi çektirdi.

Yaptiklari Makyajla Arkadaslarini Çinar Agacina Benzettiler, Gören Bir Daha Bakti
Yildirim ilçesinde bulunan Faik Çelik Kiz Meslek Lisesi Güzellik ve Saç Bakim Alani Ögrencileri, Bursa Bilim Festivali 9. Science Expo’da hünerlerini sergiledi. 12 sinif ögrencileri Rüveyda Ulus ve Nazar Kalsin, 2 saatlik ugrasin sonunda sinif arkadaslari Sinem Aksoy’u çinar agacina benzetmeyi basardi. Saçlarina yerlesim yeri ve çinar agaci dallari koyarak Gölyazi köyü ve Aglayan çinari arkadaslarinin kafasinda birebir canlandirdi. Vücuduna da agacin köklerini çizdi. Yapilan makyajla çinar agacina benzeyen ögrenci fuari gezmeye gelen herkesin dikkatini çekti. Vatandaslar çinar agacina benzeyen ögrenciyle bol bol fotograf çektirdi.

Uzun ugraslar sonucunda tasarladiklari modeli yaptiklarini ifade eden Rüveyda Ulus, "Biz Güzellik ve Saç Bakim alani ögrencileriyiz. Uygulamali olarak meslegimizi okulumuzda ögreniyoruz. Bugün burada Bursa7nin tarihi köyü ve aglayan çinarini arkadasimizda canlandirdik. Basarili bir çalisma oldu, her çok begendi" dedi.

2 saatlik çalisma sonunda bu tasarimi ortaya çikardiklarini belirten Nazar Kalsin, "Arkadasimla birlikte siki bir çalisma sonucunda bu eser ortaya çikti. çok kesif aldik gören çok begendi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA