Tribün Lideri Cinayetinde 8 Tutuklama

Istanbul’da Kasimpasa Spor Kulübü tribün liderlerinden Yüksel Ustahüseyin’in ugradigi silahli saldiri sonucu öldürülmesi ile ilgili yürütülen sorusturmada, tetikçi oldugu öne sürülen M.B.’nin de aralarinda oldugu 8 süpheli tutuklandi.

Tribün Lideri Cinayetinde 8 Tutuklama
Cinayet, Beyoglu Kaptanpasa Mahallesi’nde 16 Nisan’da aksam saatlerinde meydana gelmisti. Kanli pusuda, Yüksel Ustahüseyin’e (48), evine giderken çalinti bir otomobil ve motosikletten ates açilmis, vücuduna isabet eden kursunlarla agir yaralanan Ustahüseyin, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmisti.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, cinayete iliskin yürütülen sorusturmada, olayin azmettiricisi oldugu öne sürülen Baris B.’nin disindaki tetikçi M.B. de dahil 11 süpheliye yönelik 7 Haziran’da düzenlenen es zamanli operasyonda zanlilarin tamami yakalanmisti.

Sorusturmaya iliskin dosyada “azmettirici” olarak görünen Baris B.’nin hakkinda kirmizi bültenle arama karari oldugu kaydedilirken, yakalanan 11 süphelinin polisteki sorgusu dün tamamlandi. Emniyetten adli makamlara sevk edilen 11 süpheliden tetikçi M.B.’nin de aralarinda oldugu 8 kisi tutuklandi. Cinayet süphelisi 8 kisi hapse mahkum edilirken, geri kalan 3 süpheli hakkinda ise adli kontrol hükümleri uygulanarak saliverildi.

Öte yandan cep telefonuna bakiyormus gibi yaparak Yüksel Ustahüseyin’in çikisini takip edip, tetikçi oldugu öne sürülen M.B’ye haber veren süpheli ise güvenlik kamerasi tarafindan görüntülendi.
Kaynak: İHA