Pandemi Sonrasi Mersin'den Ilk Haci Kafilesi Gözyaslari Ile Yola Çikti

Koronavirüs (Covid-19) pandemisinin etkisini kaybetmesiyle birlikte 2 yil aradan sonra haci adaylari göz yaslari arasinda yola çikti.

Pandemi Sonrasi Mersin'den Ilk Haci Kafilesi Gözyaslari Ile Yola Çikti
Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan organize edilen 2022 yilinin İçel’deki ilk hac kafilesi yola çikti. Pandemi dolayisiyla 2 yil aradan sonra Erdemli ilçesindeki Ulu Cami önünde haci adaylari için ugurlama töreni düzenlendi.

Kutsal topraklara gitmek için bekleyen haci adaylari gözyaslarina hakim olamadi. Bazi haci adaylari yakinlarina sarilarak sevinç gözyasi döktü.

İçel genelinden 400’ün üzerinde haci adayinin gidecegini animsatan Erdemli Müftüsü Hasan Küçük, "Erdemlimiz’den de 80 civarinda hacimiz din görevlilerimizle birlikte kutsal beldelere Erdemlimizin elçisi olarak, dua elçileri olarak ugurlayacagiz. Salimen gidip, salimen dönecegiz insallah" dedi.

Hac vazifesini yerine getireceklerden Osman Ünal ise "Islam’in bes sartindan biri olan hac ibadetinin 15 yil sonra bize çikmasindan dolayi çok sevinçliyim, çok mutluyum. Orada Allah Resulünü ziyaret edecegiz. Onun gönlünü almaya çalisacagiz. Allah’in kulu, Resulün ümmeti olup nasuh bir tövbe ile insallah hac ibadetini yapip dönecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA