Mersin Merkezli 4 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 44 Kisiye Gözalti Karari

İçel merkezli 4 ilde, Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine finansal destekte bulunduklari iddia edilen 44 süphelinin yakalanmasina yönelik operasyon düzenlendi. Çok sayida kisi gözaltina alinirken, bazi adreslerde örgüt lideri Fethullah Gülen’in kitaplari ele geçirildi.

Mersin Merkezli 4 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 44 Kisiye Gözalti Karari
Edinilen bilgiye göre, İçel Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, FETÖ’nün güncel yapilanmasinin desifre edilmesine yönelik çalismalarini sürdürüyor. Bu çerçevede ekipler, örgütle baglantili yapilarda görev aldiklari, örgüte ve hükümlülere finansal destekte bulunduklari, hücre tipi yapilanmalarda yöneticilik yaptiklari ve örgütün çözülmesini önlemeye yönelik çalismalar yürüttükleri iddia edilen 44 süpheliyi tespit etti.

Bunun üzerine süphelilerin yakalanmasi için Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde İçel, Hakkari, Sanliurfa ve Kocaeli’nde belirlenen adreslere es zamanli operasyon düzenleyen ekipleri, çok sayida kisiyi gözaltina aldi.

Adreslerde aramalarda yapan ekipler, örgüt lideri Fethullah Gülen’in kitaplarinin da bulundugu birçok suç deliline el koydu.

Polisin adreslerdeki aramalari devam ediyor.
Kaynak: İHA