Anne Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecani

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Aile Toplum Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Merkezi’nin (DPÜ ATHUM) yürütücülügünde hayata geçen Anne Üniversitesi projesinin ilk mezunlari için diploma töreni düzenlendi.

Anne Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecani
EF Mavi Salon’da düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Irfan Terzi, Dekan yardimcilari Dr. Ögr. Üyesi Furkan Demir ve Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Özdogru, projenin yürütücüsü DPÜ ATHUM Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Tijen Tülübas, projede egitimci olarak yer alan akademik ve idari personeller ile Anne Üniversitesi projesinde dört hafta boyunca egitim alan mezunlar ve yakinlari katildi.

Törende ilk konusmayi yapan Dr. Ögr. Üyesi Tijen Tülübas, Anne Üniversitesi projesinin hayata geçirilmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi ve proje çerçevesinde is birligi yaptiklari DPÜ Teknoloji Transfer Ofisine ve Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz’e tesekkür etti. Dr. Ögr. Üyesi Tülübas ayrica projeye katilan annelerin egitimleri hakkinda yazdiklari düsüncelerini de katilimcilarla paylasti. Bazi annelere diplomalarini üniversite ögrencisi kizlari verdi.

“Besigi sallayan dünyayi sallar”

Törende bir konusma yapan Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal,” Besigi sallayan dünyayi sallar. Bir insanin iki temel hedefi vardir. Birisi kendi hayatini devam ettirmek, ikincisi neslini devam ettirmek. Nesli devam ettiren milletler beka bulur, ayakta kalir, hürriyeti yasar. Bakarsaniz tarihe birçok milletler tarih sahnesinden silinmis gitmis. Bu yüzden neslimizin devami çok önemlidir. Neslin devamini saglayan temel kurum ailedir. Ailenin temel diregi de annedir. Bunun için aileyi ve anneyi çok önemsiyoruz. Eger millet olarak bu topraklarda beka ve devamlilik istiyorsak besigi sallayacagiz. Baska da milletimizin bekasi mümkün degil” dedi.



“Egitimin yasi olmaz”

“Egitimin yasi olmaz” diyen Rektör Uysal,” Egitilebilirlik insana özgü temel bir özelliktir. Insan diger canlilara göre dünyaya çok cahil olarak geliyor ama çok donanimli ve hayatinin sonuna kadar ögreniyor. Kütahya Dumlupinar Üniversitesi, temel insanlik görevini yapmak için Anne Üniversitesi projesini baslatti. Hepimizin bilmedikleri daha çok hem de karsilastiramayacagimiz kadar çok. Hayatimizin sonuna kadar ögrenecegiz, ögrendikçe mutlu olacagiz. Hepinizi tebrik ediyorum ve Aile ve Toplum Hizmetleri Merkezimizden bu egitimin devamini istiyoruz. Mezuniyetiniz hayirli olsun, gününüz, geleceginiz aydin olsun, herkese saglik, afiyet ve mutlu günler diliyorum” diye konustu.

Rektör Uysal’in konusmasinin ardindan önce projeye egitimci olarak destek veren ögretim üyelerine tesekkür belgeleri sunuldu. Ardindan gruplar halinde sahneye davet edilen anneler ödüllerini protokol üyelerinden teslim aldilar. Annelerden ikisi de diplomalarini DPÜ ögrencisi kizlarindan aldi.
Kaynak: İHA