Rus Ordusu Severodonetsk'e Giden Tüm Köprüleri Yikti

Rus ordusunun büyük bir kisminin kontrolünü ele geçirdigi Severodonetsk kentindeki durumu anlatan Luhanks Bölge Valisi Sergei Gaidai, Rus ordusu tarafindan kente giden tüm köprülerin yikildigini açikladi.

Rus Ordusu Severodonetsk'e Giden Tüm Köprüleri Yikti
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari 24 Subat’tan bu yana devam ederken, Rus ordusunun saldirilari Donbass bölgesine yogunlasti. Rus ordusu, Severodonetsk kentinin yaklasik yüzde 70’inde kontrolü ele geçirirken, Luhanks Bölge Valisi Sergei Gaidai kentteki son gelismelere dair açiklamalarda bulundu.

Gaidai sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, kentin bir kisminda Ukrayna askerleri tarafindan direnisin sürdügüne dikkat çekerek, Rus ordusu tarafindan kente giden 3 köprünün de yikildigini açikladi.

Kentte yasayan sivillere yardimlarin ulastirilamadigini aktaran Gaidai, "Artik ne yazik ki sehre girmek, sehre bir seyler teslim etmek tamamen imkansiz. Tahliye mümkün degil" ifadelerini kullanarak, “Fasistler, Ukrayna’nin bir parçasi olan Severodonetsk’te kontrolü tamamen ele geçiremedi. Kent merkezine giden yollar ve köprüler kapandi. Kentte kalan sakinler son derece güç kosullarda hayatta kalmaya çalisiyor. Buraya insani yardimlar ulastirmak güçlesti. Rus ordusu Severodonetsk’ten hizla çiksa bile kis döneminden önce burayla baglanti kurmak çok zor” dedi.

Kaynak: İHA