DPÜ GSF Ögrencilerinin Eserleri Fresh Ankara'da

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencilerinin eserleri, Kültür ve Turizm Bakanliginca düzenlenen Baskent Kültür Yolu Festivali çerçevesinde açilan Fresh Ankara sergisinde yer aldi.

DPÜ GSF Ögrencilerinin Eserleri Fresh Ankara'da
Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan düzenlenen Baskent Kültür Yolu Festivali çerçevesinde açilan sergi için Türkiye’nin 60 sehrinden yapilan lise ve üniversite düzeyinden alinan basvurular, serginin küratörü Kiymet Giray, Sirnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismail Ates, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölüm Baskani Doç. Dr. Bülent Çinar, seramik sanatçisi Prof. Dr. Zehra Çobanli ve Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardimcisi Alper Özkan’dan olusan seçici kurul degerlendirildi.

Konuyla ilgili DPÜ GSF’den yapilan açiklamada,” Sergiye katilmak için basvuruda bulunan ve eserlerini akademisyenlerimizden Doç. Dr. Pinar Yazkaç’la beraber yaptiklari atölye çalismalariyla hazirlayan Resim Bölümü son sinif ögrencilerimiz Funda Ay, Enes Ak, Turan Can Kara ve Büsra Nur Baysal, basvurularinin kabul edilmesiyle eserlerini bu sergi için yenilenen Ulus Ilk Meclis Ilkokulu’nda sergileme olanagina kavustular. 500’e yakin basvuru arasinda sergilenmeye layik 153 eser arasinda yer almayi basararak tesvik ödülü almaya da hak kazanan ögrencilerimiz, 5 gün sürecek sergi boyunca sanat tarihi, portfolyo hazirlama, telif haklari, eser fiyatlandirmasi gibi konularda egitim de alacaklar” denildi.

Fresh Ankara Sergisi, 12 Haziran’a kadar ziyaretçilerini agirlamaya devam edecek.
Kaynak: İHA