Disisleri Bakani Çavusoglu Evlat Nöbetindeki Ailelerle Bir Araya Geldi

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, bin 15 gündür HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelerle bir araya gelerek tek tek çocuklarinin nasil kaçirildigini dinledi. Bakan Çavusoglu, “PKK ile YPG arasinda hiçbir fark yoktur. Ikisi ayni terör örgütüdür. Biz onlara sunu söylüyoruz. Kürtlerin haklarinin ne oldugunu ögrenmek istiyorsaniz, hangi hakki istediklerini duymak istiyorsaniz gelin burada Diyarbakir annelerini, babalarini ziyaret edin. Bize inanmiyorsaniz dogrudan onlardan dinleyin” dedi.

Disisleri Bakani Çavusoglu Evlat Nöbetindeki Ailelerle Bir Araya Geldi
Bakan Çavusoglu, bir takim programlar çerçevesinde Diyarbakir’a geldi. Ilk duragi 3 Eylül 2019’dan beri evlat nöbetinde olan ailelere ziyarette bulunmak olan Çavusoglu, ailelerle tek tek görüserek çocuklarin nasil kaçirildigini anne ve babalardan dinledi. Daha sonra basin mensuplarina açiklamada bulunan Bakan Çavusoglu, onurlu duruslariyla teröre ve teröristlere meydana okuyan ve evladimizi geri istiyoruz çagligiyla dünyada yanki uyandiran aileleri ziyaret etmek istediklerini söyledi.



“PKK’nin Kürtlere nasil zarar verdigini buradaki aileler feryatlariyla anlatiyor”

Hacire Akar’in feryadi ile baslayan mücadelede bin 15’inci günün içinde oldugunu hatirlatan Bakan Çavusoglu, “Biz de buraya gelerek destek olmak istedik. Burada baslayan mücadele farkli illerimizde yanki uyandirdi. Sirnak, Izmir, Hakkari, Van, Mus gibi farkli sehirlerimizde aileler mücadele baslatti. Bir de Almanya Berlin’de annemiz su anda rahatsiz. Maide annemize geçmis olsun diliyoruz. Maide annemizin Berlin’de kaçirilan çocugunun mücadelesini buradan selamliyoruz. Terör örgütü PKK’nin nasil bir örgüt oldugunu, Kürtlere ne kadar zarar verdigini buradaki ailelerimiz feryatlariyla anlatiyor. Duymak isteyenlere. PKK’lilarin buradan kaçirdigi evlatlarimizi sadece Kandil’e degil, Suriye’ye de götürdüklerini bizzat ailelerden isittik. Diyorlar Suriye’dekiler ismi YPG olan PKK’lilardan degil, biz onlari terör örgütü olarak görmüyoruz demeye çalisiyorlar. Su anda NATO’ya girmek isteyen iki ülkede ayni seyi söylemeye çalisiyor. Ama biz onlara sunu anlatiyorduk. PKK ile YPG arasinda hiçbir fark yoktur. Ikisi ayni terör örgütüdür. Biz onlara sunu söylüyoruz. Kürtlerin haklarinin ne oldugunu ögrenmek istiyorsaniz, hangi hakki istediklerini duymak istiyorsaniz gelin burada Diyarbakir annelerini, babalarini ziyaret edin. Bize inanmiyorsaniz dogrudan onlardan dinleyin” dedi.



“Kürt kardeslerimize en çok zarari veren, düsmanlik yapan da PKK’dir”

Terör konusunu birçok muhataplarina anlattiklarini animsatan Bakan Çavusoglu, “Biz bunu birçok muhatabimiza anlattik, anlatmaya da çalisiyoruz. Bundan sonra ayni sekilde anlatacagiz. Buradan duyduklarimizi da anlatacagiz. Tabi duymak isteyenlere, anlamak isteyenlere. Buradan yükselen teröre geçit yok sesleri teröristin ve terör destekçisi her alçagin kulaginda çinliyor. Iste bu annelerin çigligi sayesinde burada kepenkleri indirmisler. O çigliklari duymak istemiyorlar. Terörün sehirlerdeki uzantilarina da sesleniyoruz. Evlatlarimizi kandirarak bu terör örgütlerine göndermeyin. Bu anneler burada pes etmeyecek. 35 evladimiz geri geldi, bu mücadele sayesinde. Bu mücadeleyi devlet ile millet ile sürdürecegiz. Kürt kardeslerimizin her türlü hakkini vermek için Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, hükümetlerimiz ve tüm kurumlarimiz 20 yildir iktidara geldigimiz günden bu yana her türlü çalismayi sürdürüyorlar. Kürt kardeslerimizin yasadigi bölgelerde birinci sinif yasasinlar diye her türlü hizmeti hiç ayrim yapmadan getiriyoruz. Ama bu hizmetleri de hedef alan PKK’dir. Burada Kürt kardeslerimize en çok zarari veren, düsmanlik yapan da PKK’dir. Bu terör örgütüne karsi mücadeleyi beraber sürdürecegiz” seklinde konustu.

Bakan Çavusoglu, basin açiklamasindan ardindan ayrilarak Sur ilçesinde esnaf ziyaretine geçmek üzere alandan ayrildi.

Bakan Çavusoglu’na AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yilmaz, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su, AK Parti Diyarbakir Il Baskani Muhammed Serif Aydin ve kurum amirleri eslik etti.

Öte yandan, evlat nöbetindeki baba Celil Begdas, Ihlas Haber Ajansi’nin ailelerin yer aldigi belgesel CD’sini Bakan Çavusoglu’na takdim etti.
Kaynak: İHA