Baja Mustafakemalpasa Etabi Tamamlandi

Uluslararasi TOSFED Baja Kupasi’nin ilk ayagi Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçesinde nefesleri kesen yarislar ile start verdi. Mustafakemalpasa, Adnan Menderes Meydani’nda verilen start ile tüm yarisçilar gaza essiz Suuçtu manzarasi esliginde yarisabilmek için basti.

Baja Mustafakemalpasa Etabi Tamamlandi
Bu yil 5. kez düzenlenen Uluslararasi TOSFED Baja Kupasi’nda büyük heyecan yasandi. Uluslararasi düzenlenen yarista birçok özel ismi misafir eden Mustafakemalpasa, ilçenin dogasi ve manzarasiyla misafirlerini mest etti.

Uluslararasi yarislarda Türkiye’yi temsil eden Mert Becce ve oyuncu Çagri Çitanak’in copilot olarak yaristigi yarista nefesler tutuldu. Seyir keyfi yüksek olan yaris 17 araç ile 100 metre rakimdan baslayip bin 200 metre rakima çikan uzun bir yaris oldu. Özenle hazirlanan parkurlarda yer yer ufak selaleler ve sik agaçlarin bulundugu aksiyonun bol oldugu yarisa ilgi oldukça büyük oldu. Ralli yarislarinda sürücüler daha önce etaplarda antrenman yapabiliyorken, Baja sürücülerine antrenman sansi taninmiyor, etapta verilen yol notlari ile etaplar tasvir ediliyor. Mustafakemalpasa’nin Suuçtu Selalesi’nden baslayip, Muradiye Sarniç Köyü’nde biten parkurda yer yer ralli tadi alinirken, çamurlarin bol oldugu yerlerde off-road heyecani da yasandi.

Yarisçilar için tüm güvenlik tedbirler alindi

Ormanin doganin içinde kilometrelerce hizin yapildigi yarista irtibatin koparilmayip iletisimin saglanabilmesi adina 6 adet seyyar baz istasyonu destegi alindi. Kullanilan otomobillerin hepsinde uydu takip cihazi ile ormanin içerisindeki olumsuz durumlara karsi tüm önlemler alinirken; itfaiye, jandarma ve saglik ekipleriyle tüm yaris boyunca güvenlik maksimum seviyede tutuldu.

Kazananlar belli oldu

Uluslarasi Baja Kupasi’na tam 19 ekip kayit yaptirdi. 16 ekip start alanindan yarisa baslarken, parkurlari sadece 13 ekip tamamlayabildi. S3 sinifinda 1. Bener Bas, 2. Benan Engin, 3. Mehmet Yildirim, S2 sinifinda ve genel klasmanda 1. Mert Becce, 2. Murat Kamil Altun, 3. Mehmet Tüfekçioglu oldu.

SSV sinifinda 1. Israfil Akyüz, 2. Diren Üykü, 3. Yagiz Birinci, ödüllerini aldi. S4 Snifinda 1. Tarik Gökbay, 2. Aziz Görkan, 3. Alper Sarper oldu. Warn Türkiye Etabi Best Time kupasini Mert Becce kupalarini alarak basarilarini taçlandirdilar.

Mehmet Kanar: "Bu tarz isbirliklerinin artmasini temenni ediyor"

Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, kazanan yarismacilari tebrik ederek, "Uluslararasi TOSFED Baja Kupasi’na ev sahipligi yaptigimiz için çok mutluyuz. Yesilin merkezi Bursamiz ve doganin bir incisi olan Suuçtu selalemizin böyle özel bir yarisa ev sahipligi yapmasi bizleri onurlandiriyor. Nefeslerin kesildigi zorlu parkurlarin oldugu yarista, yarismacilari ilçemizin en güzide yerlerinde agirladik. Bu tarz etkinlikleri önemsiyorum, geçen sene yapmis oldugumuz off-road’a ilgi büyüktü. Bu tarz isbirliklerinin artmasini temenni ediyor. Birinci olan arkadaslari tebrik ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA