Istiklal Yolu'nu Motosikletle Geçmek Için Yola Çikan Motorcular Çankiri'ya Ulasti

Kurtulus Savasi’nda cephanelerin cepheye tasindigi Istiklal Yolu’nda düzenlenen "Istiklal Yolu Yürüyüsü" için yola çikan motosikletliler Çankiri’ya ulasti.

Istiklal Yolu'nu Motosikletle Geçmek Için Yola Çikan Motorcular Çankiri'ya Ulasti
Denizyolu ile Inebolu Limanina gelen cephanelerin Inebolu’dan Ankara’ya tasindigi Istiklal Yolu’nda motosiklet sürücüleri tarafindan sürüs etkinligi düzenlendi.

Dün Inebolu Limani’nda düzenlenen törenle, aldiklari temsili cephaneliklerle yola çikan sürücüler, Çankiri’ya ulasti. Kastamonu 37 RIDERS Motosiklet Kulübü ve Çankiri Motosiklet Kulübü tarafindan düzenlenen sürüse degisik illerden motosiklet kulübü üyeleri katildi.

Çankiri’dan sürüse devam eden motosikletliler Anitkabir’e gidecek.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulumundaki en önemli lojistik yol”

Bu kutlu yol unutturmamak adina böyle bir etkinlik yaptiklarini söyleyen Kastamonu 3737 RIDERS Motosiklet Kulübü Baskani Fatih Peker, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusundaki en önemli lojistik yol olan bölge insanlarinin savastigi cephede savasirken kadinlarin, yaslilarin ve çocuklarin Inebolu’dan baslayip Çankiri üzerinden Ankara’ya cepheye kadar cephane tasidiklari Istiklal Yolu’nda, bu kutlu yolu unutturmamak, daha fazla taninir hale getirmek için Ankara, Kastamonu, Çankiri, Sinop, Istanbul, Tokat ve çesitli sehirlerde motosikletçi dostlarla toplanip yola çiktik. Her sene ’Istiklal Sürüsünü’ düzenliyoruz. Bu senede dördüncü Istiklal Sürüsümüzü gerçeklestirerek Istiklal Yolu’nu daha taninir hale gelmesini istiyoruz. Bu sebeple Istiklal Sürüsüne katilan bütün arkadaslara tesekkürlerimi sunuyorum. Toplamda 65 motorcu arkadaslarimizla beraber iki günlük Istiklal sürüsünü gerçeklestirecegiz. Toplamda 340 kilometrelik kortej sürüsü yapiyoruz. Anitkabir’de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretinden sonra etkinligimiz sona eriyor” dedi.



“ Unutturmamak ve devamli yad etmek istiyoruz.”

Limandan aldiklari emaneti teslim aldiklarini Ankara Motorsiklet ve Kampçilik Kulübü üyesi Levent Karagöz ise, “Benimde bu etkinlige ikinci katilisim. Ama dernek olarak her etkinlige katilmaya çalisiyoruz. Bu kutlu görevde ayni sekilde biraz önce Fatih baskanimizin da söyledigi gibi unutturmamak ve devamli yad etmek istiyoruz. Ayni yoldan geçerek bu olayi daha da geleneksellestirmek istiyoruz. Biz de mühimmati teslim alarak buradan Ankara Anitkabir’e kadar götürecegiz ve görevimizi tamamlamis olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA