Iki Çocugunun Mezun Oldugu Üniversiteyi Dereceyle Bitirdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ndeki çesitli fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarindan mezun olan 3 bin 392 ögrenci mezuniyet heyecani yasadi. Iki çocugunu mezun ettigi okuldan dereceyle mezun olan 46 yasindaki Filiz Kibaroglu, çocuklariyla mezuniyet coskusu yasadi.

Iki Çocugunun Mezun Oldugu Üniversiteyi Dereceyle Bitirdi
Karaelmas Kemal Köksal Stadi’nda gerçeklestirilen mezuniyet töreni coskulu ve heyecanli geçti. Saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi’nin okundugu törende mezun ögrencileri aileleri de yalniz birakmadi. Mezuniyet töreninde konusan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, mezun olan ögrencileri tebrik etti. Özölçer, konusmasinda söyle dedi:

“Bizim hüznümüz bu dönem bir kat daha fazla sevincimiz buruk. Bu yil piril piril üç ögrencimizi ve dört akademik personelimizi ebediyete ugurladik. Üniversiteler arastirmalar yapan, bu arastirmalar temelinde egitim veren, teknoloji gelistiren, gençlerin meslek sahibi olmasini saglayan ve topluma hizmet üreten yapilardir. Bu baglamda üniversitemizde egitim ögretim arastirma gelistirme ve topluma hizmet üretme faaliyetlerine her geçen gün kapasitesini artirarak devam eden bir misyonla 11 ayri kampüste 14 fakülte, bir devlet konservatuari, dört yüksek okul, üç enstitü, sekiz meslek yüksek okulu ve 36 uygulama ve arastirma merkeziyle egitim ve ögretimine devam etmekte. Mevcut konumunu çok daha ileri bir noktaya tasimak için var gücüyle çalismaktadir.”

Törende konusan Zonguldak Vali Yardimcisi Turgut Subasi da, “Egitim hayatinizi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde basariyla tamamlayip bugün alacaginiz mezuniyet belgeleriyle yillarca fedakârca sürdürdügünüz çalismalarinizin karsiligini almis olacaksiniz. Bu vesile ile buradan mezun olan tüm gençlerimizi gönülden kutluyorum. Yasam boyu basarilar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Fakültelerde derece elde eden ögrencilere belgeleri takdim edildi. Mezuniyet birincisi de mezuniyet kütügüne ismini çakti.

Çocuklarini mezun ettigi okuldan dereceyle mezun oldu

Törenin en dikkat çeken ismi ise 46 yasindaki Filiz Kibaroglu oldu. Fen Edebiyat Fakültesi bölümünden ikincilikle mezun olan Kibaroglu, Tarih Bölümü diplomasini ve plaketini Vali Yardimcisi Turgut Subasi’nin elinden aldi.

Kibaroglu’nun 25 yasindaki kizi Irem Nur Günes ZBEÜ Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldugunu ifade etti.

26 yasindaki oglu Hasan Ömer Günes de ZBEÜ Bilgisayar Teknolojileri Bölümü’nden mezun oldugunu anlatti. Gazetecilere oglu ve kizi ile birlikte poz veren Filiz Kibaroglu, çocuklarini mezun ettikten sonra kendisinin de üniversite okuyarak mezun oldugunu anlatti. Tarih Bölümü mezuniyetiyle birlikte Psikoloji Bölümü’nde de ögrenim gördügünü anlatan Kibaroglu, söyle dedi:

“Üçüncü kusak üniversite ögrencisiyim. Daha önce iki çocugum da buradan mezun. Biri Sosyoloji digeri Bilgisayar Teknolojileri Bölümü’nden mezun oldu. Ben su an Tarih Bölümü’nden mezun oldum. Psikoloji Bölümü’nden de son sinif okuyorum. Bunun yasi yok. Özellikle kadinlarin okumasi lazim. Herkesi yetistiren, gelecegi yetistiren onlar oldugu için kadinlarin okumasi lazim. Içimde bir ukdeydi. Ben aslinda kazanmistim daha önce ama okuyamamistim. Sonradan gerçeklestirdik. Çocuklarim beni hep desteklediler. Ben aslinda güzellik uzmaniydim. Biraktim, okumak istiyorum dedim. Artik bu saatten sonra kafamla bir sey yapacagim bedenen degil dedim. Sinava girdim kazandim. Mezun oldum. Bundan sonra yüksek lisans okumayi düsünüyorum.”

Filiz Kibaroglu’nun kizi Irem Nur Günes ise, “Gerçekten çok gururluyum. Annem benden daha çok basarili. Çok çalisti. Beni de motive ediyordu. Özellikle pandemi döneminde daha fazla çalismama sebep oldu” diye konustu.

Törende, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 15, Devlet Konservatuari Bölümü’nden 30, Beden Egitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 60, Saglik Bilimleri Fakültesi’nden 265, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nden 365, Fen-Edebiyat Fakültesi’nden 618, Ahmet Erdogan Saglik Hizmetleri MYO’dan 748, Mühendislik Fakültesi’nden 702, Ilahiyat Fakültesi’nden 250, Eczacilik Fakültesi’nden 65, Dis Hekimligi Fakültesi’nden 88, Tip Fakültesi’nden 186 ögrenciye mezuniyet diplomalari takdim edildi. Mezuniyet töreni ögrencilerin keplerini havaya firlatmasiyla son buldu.

Mezuniyet töreni için üniversite yönetimi genis tedbirler aldi. Tören alanina sehir disindan gelen aileler için otoparklar ve ulasim araçlari hazir tutuldu.
Kaynak: İHA