Diyarbakir'da 50'Ye Yakin Kisinin Etkilendigi Yanginda 1 Kisi Hayatini Kaybetti

Diyarbakir’in Yenisehir ilçesinde 25 katli binanin 20’inci katinda çikan yanginda itfaiye erlerinin de aralarinda oldugu 50’ye yakin kisi etkilendi. Durumu agir olan bir vatandas kaldirildigi özel hastanede hayatini kaybetti.

Diyarbakir'da 50'Ye Yakin Kisinin Etkilendigi Yanginda 1 Kisi Hayatini Kaybetti
Alinan bilgilere göre, Yenisehir ilçesi Aziziye Mahallesi A Plas konutlarinda bulunan 25 katli binanin 20’inci katindaki dairede ilk tespitlere göre elektrik kontagindan yangin çikti. 112 Acil Çagri Merkezi’ne yapilan ihbar üzerine olay yerine çok sayida ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.

Bina sakinleri kontrollü bir sekilde tahliye edilerek yangina müdahale edildi. Alevlerin yükseldigi daire yangin uzun süre sonra kontrol altina alindi. Yangina müdahale eden itfaiye erleriyle birlikte 50’ye yakin kisi yangindan etkilendi. Etkilenenlerin kimisine olay yerinde müdahale yapilirken, kimisi kentteki hastanelere sevk edilerek tedavi altina alindi. Agir yarali olarak özel bir hastaneye kaldirilan bir vatandasin yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybettigi ögrenildi.

Yanginla ilgili detayli rapor hazirlanarak sorusma baslatilacagi kaydedildi.
Kaynak: İHA