Baskan Büyükkiliç'tan Kahramanmaras Çikarmasi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Tarihi Kentler Birligi toplantisi için gittigi Kahramanmaras’ta Sairler Tepesi, Kahramanmaras Kalesi ile Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi ve Kütüphanesi’ni gezdi.

Baskan Büyükkiliç'tan Kahramanmaras Çikarmasi
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, esi Dr. Necmiye Büyükkiliç ile birlikte Tarihi Kentler Birligi toplantisi için gittigi Kahramanmaras’ta bir dizi ziyaret ve gezilerde bulundu. Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenen Tarihi Kentler Birligi 2022 Yili Meclis Olagan 1’inci Toplantisi’na katilan Baskan Büyükkiliç, gerçeklestirilen toplantinin ardindan Kahramanmaras Kalesi ile Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi ve Kütüphanesi’ni gezerek, incelemelerde bulundu. Kahramanmaras gezisi sirasinda Erciyes Üniversitesi ögrencileriyle de karsilasan Büyükkiliç, gençlerle keyifli bir memleket sohbeti etti. Baskan Büyükkiliç, ev sahipliginden dolayi Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör’e tesekkür ederek, “Ülkemizin her yeri her sehri ayri güzel. Kurtulus Savasi’nda “Kahraman” unvanini alan Maras’imiz da bu güzel sehirlerimizden bir tanesi” dedi.

Tarihi Kentler Birligi Kahramanmaras Bulusmasi çerçevesinde Müze Özendirme Yarismasi Ödül Töreni’nde Kayseri Büyüksehir Belediyesi Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi projesi ile ‘El Sanatlari ve Zanaat Müzeleri’ kategorisinde hak ettigi ödülü Tarihi Kentler Birligi’ne baskanlik eden Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör’ün elinden almisti.
Kaynak: İHA