'Yöresel Yemegin Yeniden Yorumlanmasi' Etkinliginde Lezzet Sovu

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen yöresel yemegin yeniden yorumlanmasi etkinliginde ünlü sef Hüseyin Bölük tarafindan yerel lezzetlerin sunumu yapildi.

'Yöresel Yemegin Yeniden Yorumlanmasi' Etkinliginde Lezzet Sovu
Bu yil 23’üncüsü düzenlenen Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali bünyesinde Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi tarafindan Cinci Han’da yöresel yemegin yeniden yorumlanmasi etkinligi düzenlendi.

Etkinlige Karabük Valisi Fuat Gürel ile esi Özlem Aras Gürel, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, kurum müdürleri ve diger protokol üyeleri katildi.

Ünlü sef Hüseyin Bölük ve ekibi yerel mutfakta hazirladiklari lezzetleri özel bir sekilde sunarak katilimcilara ikram yapti.

Etkinligin sonunda konusma yapan Karabük Valisi Fuat Gürel, Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali’nin yan temasinin ‘yerel mutfak’ oldugunu belirterek, yöresel lezzetlerin yapilan sunumunun çok önemli oldugunu söyledi.



Gürel, Safranbolu’nun yeniliklere ihtiyaci oldugunu, yerel tatlarin gün yüzüne çikartilmasinin öneminden ve gelecek kusaklara aktarilmasi için farkli etkinliklere ihtiyaç oldugun aktardi.

Konusmanin ardindan Vali Gürel, Kaymakam Türköz ve SAFTID Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder tarafindan sef Bölük ve ekibine plaket ve hediye takdimi yapildi.
Kaynak: İHA