Yasam Öyküsünü Anlattigi 'Bekleyis' En Iyi Belgesel Film Ödülü Aldi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yil 23’üncüsü düzenlenen Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali bünyesinde en iyi belgesel film ödülünü Asli Akdag’in yasam öyküsünü anlattigi "Bekleyis" aldi.

Yasam Öyküsünü Anlattigi 'Bekleyis' En Iyi Belgesel Film Ödülü Aldi


Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Karabük Belediye Baskan Yardimcisi Seher Berker, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan, davetliler ve sanatseverler katildi.

Ödül töreninin açilisinda konusan Belediye Baskani Elif Köse, 4 günlük festivali dolu dolu geçirdiklerini belirterek, “Festival komitemizle yaptigimiz uzun soluklu planlamamizin ardindan alaninda ilk ve tek olan festivalimizin 23’üncüsünü tamamlamanin gururunu yasiyoruz” dedi.

Köse, "Ülke disindan aldigimiz yogun basvuru sesimizi ne kadar iyi duyurdugumuzun göstergesi. Bin 400’ün üzerinde belgesel film ve 400’ü askin fotograf bu yil yarismalarimiza katildi.

Yarismaya katilan ülke sayisi da 103, dereceye giren veya giremeyen tüm sanatsever dostlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.



Konusmalarin ardindan Kültürel Miras ve Korumacilik temali Ulusal Belgesel Film kategorisinde en iyi belgesel film ve fotograflar ödülleri verildi.

Yilmaz Kivanç’in "Heyamola" filmi Fiyab Jüri Özel Ödülünü, Neslihan Semerci’nin "Müzikli Bir Göç Masali" filmi Övgüye Deger Ödülünü, Sedat Benek’in "Göbeklitepe Sakinleri" filmi Suha Arin En Iyi Belgesel Ödülünü almaya hak kazandi.

Uluslararasi Kisa Metraj Belgesel Film Kategorisinde Enis Manaz’in, “Kelebek Adam” eseri jüri özel ödülüne, Sidal Ergüder’in “Direnis Sahra” eseri en iyi film ödülüne layik görüldü.



Uluslararasi Uzun Metraj Belgesel Film Kategorisinde Didem Sahin’in “Aci ve Tatli” eseri mansiyon ödülü, Cyrille Cornu’nun “Son Agaç Kazicisi” eseri jüri özel ödülü ve Asli Akdag’in kendi yasam öyküsünü ele aldigi "Bekleyis" eseri en iyi film ödülünü aldi.

Belgesel emek ödülüne Hasan Özgen, Safranbolu emek ödülüne Aytekin Aytekin layik görülürken “Leyla Hanim” filmi festival komitesi özel ödülü almaya hak kazandi.

Fotograf yarismasinda “Dokuma” eseriyle Baris Topdemir birinci, “Fotograf” adli eseriyle Ahmet Harmanci ikinci ve “Kültürel Miras” eseriyle Mehmet Yilmaz üçüncü oldu.
Kaynak: İHA