Baskan Isik, Özel Halk Otobüsü Esnafini Sagduyuya Çagirdi

Kütahya Belediyesi Haziran Ayi olagan Meclis Toplantisi’nda, özel halk otobüsleri fiyat tarifesi güncellendi.

Baskan Isik, Özel Halk Otobüsü Esnafini Sagduyuya Çagirdi
Tam bilete 1 lira 70 kurus, üniversite ögrencilerine 25 kurus, aktarmaya 2 lira, ilkokul-liselilere 10 kurus, tek kullanimlik bilete 2 lira zam geldi. Buna göre; tam binis 6 TL, ilkokul lise ögrencisi 3.20 TL, üniversite ögrencisi 4 TL, ikamet kart üniversite ögrencisi 3.40 TL, kare kodlu bilet 7.50 TL, aktarma 2 TL, üniversite içi ulasim 1.50 TL’ye yükseldi.

Fiyat artisini yetersiz bulan halk otobüsü esnafi kontak kapatma eylemi baslatti. Kütahya Belediye Baskani Alim Isik düzenledigi basin toplantisinda, "Türkiye’de bize benzer illerde mevcut toplu tasima tarifeleriyle kiyaslandiginda makul bir ücret belirlenmistir" dedi.

Baskan Isik, "Devletimiz Kütahya’daki 287 halk otobüsü için bin 200 TL destek sagliyor. Biz de Kütahya Belediyesi olarak otobüs basina 1.530 TL destek veriyoruz. Otobüs basina verilen toplam destek 2 bin 730 TL’dir. Bu destegin bilet basina yansitilmasi durumunda 1.15 ilave ücret eklenir. 6 lira olan tam bilet 7 lira 15 kurusa yükselmis oldu. Aldigimiz haberlerden halk otobüsü isletmecilerimiz kontak kapatarak vatandasimizi tasimaktan geri durduklari anlasilmistir. Vatandasimizin magduriyetine sebep olan bu durumun sonlandirilmamasi halinde kontak kapatan ve sefere çikmayan araç isletmecilerinin rotasyonlu kullanim haklarinin iptal edilecegi, ayrica Kütahya Belediyesi denetimli halk otobüsleri yönetmeligine göre yapilmayan her seferin ayri bir ihlal suçu olarak degerlendirilerek ilgililer hakkinda idari yaptirimlarin yaninda Cumhuriyet Savciligi’na suç duyurusunda bulunularak yasal islem yapilacaktir. Buradan otobüs isletmecisi esnaf hemsehrilerimden sag duyulu olmalarini, vatandasi magdur edecek herhangi bir eyleme kalkismamalarini özellikle istirham ediyorum. Su andan itibaren belediyemizin tüm araçlari seferber edilmis olup, bu kriz çözülünceye kadar toplu ulasimda vatandasimizin hizmetinde olacaktir. Yarin sabahtan itibaren de her türlü tedbir alinip, hiçbir vatandasimizin magdur edilmemesi saglanacaktir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA