Turgutlu'da Yerel Tohum Takas Ve Bahar Senligi Büyük Ilgi Gördü

Turgutlu Belediyesi, YASAMDER ve Turgutlu Kent Konseyi isbirligiyle bu yil 4. kez düzenlenen Yerel Tohum Takas ve Bahar Senligi birbirinden güzel etkinliklerle gerçeklesti.

Turgutlu'da Yerel Tohum Takas Ve Bahar Senligi Büyük Ilgi Gördü
Turgutlu Belediyesinin yerel tohumlari yasatmak ve gelecege aktarmak için yillardir düzenledigi Yerel Tohum Takas ve Bahar Senligi bu yil da büyük ilgi gördü. Irlamaz’da düzenlenen Yerel Tohum Takas ve Bahar Senligi’nde farkli yerel tohum çesitleri, alani dolduran binlerce vatandasa ücretsiz dagitildi. Senlige çevre illerden katilan belediyeler ve dernekler de kendi tohumlarini takas etti. Yerel Tohum Takas ve Bahar Senligi’nde, tohum takasinin yani sira halk oyunlari gösterileri, çocuk dans gösterileri, müzik dinletisi, çocuklar için yarismalar ve skeçler gibi birçok farkli etkinlik vatandaslar tarafindan ilgiyle takip edildi. Eglenceli anlara sahne olan Yerel Tohum Takas ve Bahar Senligi Turgutlululardan tam not aldi.

Tarimsal üretimi, yerli tohumu yasatmanin önemini ifade eden Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Belediyemiz, YASAMDER ve Kent Konseyimiz isbirligiyle düzenlenen Yerel Tohum Takas ve Bahar Senligimizi birbirinden güzel etkinliklerle gerçeklestirdik. Tohum bizler için, çiftçimiz için hayati bir degere sahiptir. Bu yüzden tohumlarimizi korumak bizim birincil görevimizdir. Kaybolmaya yüz tutmus yerel tohumlarimizi gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Turgutlu’muza renk katan bu güzel senlikte emegi geçen herkese ve senligimize katilan tüm hemsehrilerimize tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA