Köpeklerden Kaçarken Düsen Çocuk Agir Yaralandi

Çorum’da sahipsiz köpeklerden kaçarken düsen çocuk agir yaralandi. Dalagi parçalanan ve böbreginde yirtilma meydana gelen 14 yasindaki Metehan’in yogun bakimdaki tedavisi devam ediyor.

Köpeklerden Kaçarken Düsen Çocuk Agir Yaralandi
Olay,5 Mayis tarihinde Buharaevler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 8. sinif ögrencisi Metehan ögle arasinda 5. Cadde’de bulunan parka gitti. Parkta sahipsiz köpeklerin üzerine dogru kosmasi üzerine Üresin, kaçmaya basladi.

Kaçarken yolun karsisina geçmeye çalisan Metehan, ayaginin refüje takilmasi sonucu düstü. Yoldan geçen bir sürücünün haber vermesi olay yerine saglik ekipleri geldi. Ilk müdahalesi olay yerinde yapilan talihsiz çocuk, Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Dalagi parçalanan ve böbreginde yirtilma meydana gelen Metehan ameliyata alindi. Hayati tehlikeyi atlatan Metehan’in yogun bakim ünitesinde tedavisi devam ediyor.

Olayla ilgili açiklama yapan Baba Aslan Üresin, çocugunun arkadaslariyla birlikte parkta otururken köpegin kovalamaya basladigini belirterek, “Köpek kovalarken çocugum kaldirima yüzüstü düsüyor. O sirada oradan geçen bir sürücü ambulansa veriyor. Çocugum hastaneye kaldiriliyor. Yapilan tetkiklerde çocugumda iç kanama oldugu, dalak ve böbreginde yaralanma oldugu tespit ediliyor. Persembe gününden beri yogum bakimda. Parçalanan dalagi tamamen alinirken böbrekteki yirtilmalar tedavi ediliyor” dedi.

Ülkenin bir çok bölgesinde bu tür vakalari sürekli duyduklarini dile getiren Üresin, “Hayvan saldirilarinin çogu basina yansimiyor. Bulundugumuz semtte de buna benzer çok vaka var. Fiziki müdahale olmadigi için adli ve saglik kuruluslarina intikal etmedigi için bilinmiyor. Derdimiz sokak hayvanlarinin tamamen yok edilmesi degil. Hayvanlarin kendi yasam alanlari olusturularak barinaklara alinmasi. Insan sagligi önemli. Çocugum kaçarak kurtulmus Allaha sükür. Ancak kaçarken araçta çikabilir ve çarpabilirdi. Önemli olan çocuklarimizin sagligi. Yetkililerin tedbir aldigini biliyoruz. Eksiklik varsa eksikligin giderilmesi noktasinda gerekli çalismalarin yapilmasini talep ediyorum. Ilgili kurumlari göreve davet ediyorum. Saglik çalisanlarina gösterdikleri yakin ilgiden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA