Istanbul'da Eglence Mekanlarina Sok Baskin

Istanbul polisi tarafindan sehir merkezindeki eglence mekanlarina yapilan sok baskinlarda, isletmelerdeki müsterilere GBT kontrolü yapildi. Uygulamada 5 farkli isletmeye sigortasiz isçi çalistirmaktan islem yapilirken, bazi eglence mekanlarindaki müsterilerde uyusturucu madde ele geçirildi.

Istanbul Organize Suçlarla Mücadele ile Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlüklerine bagli ekipler tarafindan umuma açik eglence mekanlarina yönelik sok baskinlar yapildi. 6 ve 7 Mayis tarihleri arasinda Sariyer, Besiktas, Esenyurt ve Bakirköy ilçelerinde bulanan 14 farkli eglence mekaninda gerçeklestirilen denetimlerde 2 bin 346 müsteriye GBT sorgulamasi yapildi. Bu ani baskinlarda aranan 1 kisi yakalanirken, bir miktar uyusturucu madde ele geçirildi.

Emniyet ekiplerince yapilan asayis uygulamalarinda ayrica 12 kisiye kapali alanda sigara içmekten, 3 farkli isletmede 16 sahsa 18 yasindan küçük oldugundan isletmeye alinmasindan, 5 farkli isletmede toplam 35 kisiyi sigortasiz isçi çalistirmaktan, 1 isletmede otopark hizmeti veren 4 görevliye Trafik Kanunun 68-1C maddesinden, 2 isletmeye vale hizmet belgesinin bulunmamasindan, bu isletmelerin tamamina ise “Tütün Mamulü Kullanmak” ve “Gece belirlenen saatten sonra (00.00’dan sonra) müzik yayini yapmak” suçlarindan cezai islem uygulandi.
Kaynak: İHA