45 Yildir Ayni Caminin Minaresine Yuva Yapiyorlar

Osmaniye’nin Sakarcalik köyünde ayni caminin minaresine 45 yildir yuva yapan leylekler köyün simgesi oldu.

45 Yildir Ayni Caminin Minaresine Yuva Yapiyorlar
Osmaniye-Kadirli karayolu üzerinde bulunan Sakarcalik Köyü Camisi minaresindeki leylek yuvasi yoldan geçenlerin de ilgisini çekiyor. 1966 yilinda yapilan cami minaresine ilk defa 1977 yillarinda leylekler yuva yapti. Köye gelen ve birkaç yere yuva yapan leylek sonunda köy camisinin minaresini kendisine yuva seçti. Yaklasik 45 yildir ayni caminin minaresinde kuluçkaya yatan leylekler köy halki tarafindan titizlikle korunuyor. Köyün adeta simgesi haline gelen leylekler Sakarcalik köyünün “Leylekli köy” olarak anilmasini sagladi.

“Kendimi bildim bileli leylekler bu minareye yuva yapiyor” diyen 63 yasindaki bir köy sakini, “Gelip gider bu leylekler köylülerimizde leylekleri çok seviyor. Kadirli’ye de gitsen Osmaniye’ye de gitsen Sakarcalik köyüne Leylekli köy derler. Her yil gelirler buraya Agustos ayinda da geri giderler” dedi.

Dron ile havadan görüntülenen minaredeki leylek yuvasinda, leylegin yumurta yaptigi görülüyor. Kuluçkadan bu minarede çikan yavru leylekler kanat çirpip uçmayi ögrendikten sonra agustos, eylül ayi gibi daha sicak ülkelere göç etmek üzere ayriliyor.
Kaynak: İHA