Beyoglu'nda Anneler Günü'nde Anlamli Kutlama

Beyoglu Belediyesi, Anneler Günü dolayisiyla Galata Kulesi’nde özel bir etkinlik düzenleyerek, annelerin fotograflarini Galata Kulesi’ne yansitti.

Beyoglu'nda Anneler Günü'nde Anlamli Kutlama
Beyoglu Belediyesi, Anneler Gününe özel bir etkinlik düzenleyerek Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanim’in, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in annesi Tenzile Hanim’in yani sira terör örgütü tarafindan sehit edilen Eren Bülbül’ün annesi Ayse Bülbül, Yasin Börü’nün annesi Hatice Börü ile birlikte sehit anneleri ve sosyal medyadan gelen fotograflar Galata Kulesi’ne yansitti. Yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çeken görsel sölende vatandaslar kulenin önünde bol bol hatira fotografi çektirdi.

Görsel sölen öncesi açiklama yapan Beyoglu Belediye Baskani Ali Haydar Yildiz, “Bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Hayatlarimizi, bizi dünyaya getiren çok sey borçlu oldugumuz üstadin ifadesiyle kadin insandir. Biz insanogluyuz. Bizi dünyaya getirendir. Annedir, dolayisiyla çilemizi çeken, hayat boyunca bizim için mücadele eden annelerimiz için ne yapsak az. Bugün Beyoglu Belediye Baskani olarak tarihi Galata Kulesi’nde evvela cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa. Kemal Atatürk basta olmak üzere annesi Zübeyde Hanim’in fotograflarini Galata Kulesi’ne yansitacagiz. Cumhurbaskanimiz Recep. Erdogan annesiyle olan fotografini kuleye yansitacagiz. Eren Bülbül, sehit Eren Bülbül’ün annesiyle olan fotografini Galata Kulesi’ne yansitacagiz. Ve basta sehitlerimiz, anneleri olmak üzere Galata Kulesi’ne yansitacaklar. Her annenin bir hikayesi vardir. Ve bu anlamda topluma mal olmus hikayeler de var. Bu sekilde annelerimizin fotograflarini basindan bulabildigimiz kadariyla Galata Kulemize yansitacagiz. Geçen yil Türkiye genelinde bir çagri yaptik. Annesiyle birlikte fotografi olan kardeslerimiz, hemsehrilerimiz bize fotograflarini ulastirsinlar. Galata Kulesi’ne yansitalim. Annesinin fotografini gönderenler var. Çok coskuyla bu anneler gününü kutlamistik. Zaman zaman annelerimizin evlat acilarina sahit oluyoruz. Ama onlara minnettarligimizin bir ifadesi olarak bugün Galata Kulesi’nde annelerimizin fotograflarini, basta sehitlerimizin anneleri olmak üzere ifade ettigim gibi cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Cumhurbaskanimizin annesi ve bütün annelerimizin bize ulasan annelerin fotograflarini Galata Kulesi’ne yansitacagiz. Biz de heyecanla bekliyoruz ve bugün annelerimize minnettarligimizin bir ifadesini bu sekilde ifade etmek istedik. Basta sehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü kutlu olsun. Saglik, esenlik, huzur ve mutluluk diliyorum. Ebediyete intikal eden tüm annelere de Cenabi Allah’tan rahmet diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA