Kula'da 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi Yapildi

Içisleri Bakanligi tarafindan ’Karayolu Trafik Güvenligi Günü’ dolayisiyla “Yayalar için 5 adimda güvenli trafik” mottosuyla yayimlanan genelge çerçevesinde Manisa’nin Kula ilçesinde de denetimler yapildi. Trafikte yaya geçidi ve emniyet kemeri kullanimi ile ilgili yapilan denetimlerde Kaymakam Kemal Duru ve kolluk kuvvetleri tarafindan vatandaslara bilgilendirici brosürler, kirmizi düdük ve araç kokulari dagitildi.

Kula'da 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Uygulamasi Yapildi
Bu yil “Yayalar için 5 adimda güvenli trafik” mottosuyla yayimlanan genelge çerçevesinde ülke genelinde oldugu gibi Manisa’nin Kula ilçesinde de denetimler yapildi. Kaymakam Kemal Duru, Ilçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkiran, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Nurettin Yarimçam ve Bölge Trafik Denetleme Istasyon Amiri Komiser Yardimcisi Erhan Ünsel ile trafik ekiplerinin katildigi denetimlerde, araç sürücüleri ve yayalara yaya geçidi ve emniyet kemeri kullanimi ile ilgili bilgiler verildi.

Bilgilendirici brosürler, kirmizi düdük ve araç kokularinin da dagitildigi denetimlerde, ilçe genelindeki kazalari en az seviyeye indirmek amaciyla uyarilar da yapildi.

Trafik akisinin yogun oldugu cadde ve sokaklarda denetim yapmanin yani sira ilçenin trafige kapali olan noktalarinda yapilan uygulamalara da katilan Kaymakam Duru ve beraberindekiler, yayalara da trafikte dikkatli olmalari konusunda uyari yapti. Daha sonra ilçedeki kahvehaneleri ziyaret eden Kaymakam Duru, kahvedeki vatandaslara da bilgilendirme yaparak trafik bilincine dikkat çekti.
Kaynak: İHA