Kaza Sonrasi Suda Kaybolan Fevzi Bulut'u Bulmak Için Ankara'dan Özel Ekip Geldi

Erzurum’un Olur ilçesinde iki otomobilin çarpismasi sonucu Oltu Çayi’na uçan otomobilde kaybolan Fevzi Bulut’u bulmak için arama ve kurtarma çalismalarini 10’uncu gününde Ankara’dan özel ekip bölgeye yönlendirildi.

Kaza Sonrasi Suda Kaybolan Fevzi Bulut'u Bulmak Için Ankara'dan Özel Ekip Geldi
Olur ilçesinde 10 gün önce iki otomobilin çarpismasi sonucu Oltu Çayi’na uçan araçta ebe Büsra Tosun (26) ile annesi Sevinç Bulut’un (54) cansiz bedeni bunmus, baba Fevzi Bulut’u (62) ise suda kaybolmustu. Arama ve kurtarma çalismalarini 10’uncu gününde Bulut’u bulmak için Jandarma Genel Komutanligi’nda görevli 7 kisilik Sualti Arama Kurtarma (SAK) ekibi bölgeye takviye olarak geldi. Oltu Çayi’nda arama yapan SAK ekibi, baraj gölüne de tüplü dalis gerçeklestirdi.

Erzurum SAK ile Ankara’dan gelen SAK ekibi kazanin oldugu yerden baraj gölüne kadar irmagi 12 kisilik ekiple arama yaparak her tasin altini kontrol ettiler.

JAK, AFAD, UMKE, ilçe jandarma komutanligi görevlileriyle birlikte kazanin meydana geldigi noktadan itibaren Oltu Çayi’ni arayan SAK ekibi, daha sonra dalgiç elbiselerini giyerek Ayvali Baraj Gölü’ne girdi. Yagmur sularinin getirdigi çamur sebebiyle bulaniklasan gölde tüplü dalis yapan SAK ekibi, suyun berraklasmasi halinde aramalarda sualti kameralarini da kullanmayi planliyorlar. Bulut ailesinin yakinlari ise çalismayi yakindan takip ediyor.
Kaynak: İHA