Gaziantep'ten Ukrayna'ya 23 Tonluk Kuru Gida Yardimi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Ukrayna’nin Gaziantep ile kardes sehri olan Kharkiv’e hijyen ve saglik setinin ardindan 23 tonluk kuru gida yardimi gönderdi. Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, son hazirliklari denetlemek ve gönderilen kuru gida ürünlerini incelemek için çalisma ekibini ziyaret etti.

Gaziantep'ten Ukrayna'ya 23 Tonluk Kuru Gida Yardimi
Rusya ile Ukrayna arasinda 24 Subat’ta baslayan savasta yasanan yikimdan etkilenen halk için Gaziantep Büyüksehir Belediyesi yardim elini uzatti. Büyüksehir Belediyesi Kadin Aile Egitim ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi, özellikle çocuk, kadin ve engelli gruplarinin yasadigi zorluklarin giderilmesi için yeni yardim tirini Ukrayna’nin Kharkiv sehrine gitmesi için hazirladi.

“Kardeslik illaki ayni karinda dogmak degil, iyi günde kötü günde bir arada olma anlamina geliyor”

Baskan Fatma Sahin, Türk milletinin büyük bir millet oldugunu, bu vasfin gözyasi, savas olmasin diye saglam bir iradeyle ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayisini göstermek anlamina geldigini ifade ederek, “Bayramdan çiktik. Bizim için çok özel bir bayram Ramazan Bayrami. Baris konusunda Cumhurbaskanimizin liderliginde bir taraftan en büyük destegi biz veriyoruz bir taraftan da savasin en büyük magdurlari çocuklar, kadinlar, engelliler yani tüm dezavantajli gruplarin yaninda olmaya çalisiyoruz. Bu kaosta onlar çok sikinti ve zorluk yasiyorlar. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi olarak 23 kardes belediyesi olan bir büyüksehiriz ve kardes sayimizi çogaltiyoruz. Kardeslik illaki ayni karinda dogmak degil, iyi günde kötü günde bir arada olma anlamina geliyor” dedi.



“Bizim bütün mücadelemiz savaslar ve gözyaslarin degil sevginin, kardesligin, muhabbetin hakim oldugu bir dünya”

Sahin, açiklamasinin devaminda bölgede yasanan ihtiyaçlar konusunda kardes sehir Kharkiv’in ilgili makamlariyla iletisime geçildigini söyleyerek, “Özellikle saglik, çocuk bezi gibi malzemeleri üzerinde durdular. Organize sanayimiz bu konuda çok güçlü ve hayirsever. Bir taraftan onlarin destegi, bir taraftan da bizim sosyal destek sistemimizle bu konuda bir çalisma yaptik ve tirlarimizi göndermistik. Simdi de gidayla ilgili yaptigimiz paketleri kardes sehrimize göndermek için buradayiz. Emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum. Bizim bütün mücadelemiz savaslar, gözyaslari olmasin, sevginin, kardesligin, muhabbetin hakim oldugu bir dünya için çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA