Egekent Hastanesi'nden Ögrencilere Hijyen Egitimi

Denizli Özel Egekent Hastanesi’nin hayata geçirdigi sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ögrencilere el hijyeni ve önemi anlatildi.

Egekent Hastanesi'nden Ögrencilere Hijyen Egitimi


Denizli Özel Egekent Hastanesi tarafindan özel bir egitim kurumda düzenlenen etkinlikte Egekent Hastanesi Bashemsiresi Hülya Koçer ile Egitim ve Enfeksiyon Kontrol Hemsiresi Havva Demirel tarafindan ögrencilere el hijyenin nasil saglanmasi ve hijyenin önemini anlatildi.

El hijyeni ve önemi anlatildigi seminerde eglenceli vakit geçiren ögrenciler, Egekent Hastanesi Egitim ve Enfeksiyon Kontrol Hemsiresi Havva Demirel ile yaptiklari parmak boya deneyi ile mikroplarin elimizde nasil konumlandigini gözlemledi. Ögrenciler, deneyin devaminda el hijyeni ile hastaliklardan nasil korunacaklarini ve ellerini nasil yikayacaklarini ögrendi.

El yikama konusunda eksiklikler olduguna deginen Hemsire Havva Demirel, “El yikama parmak aralarini ve el bileklerini kapsayacak sekilde olmali” ifadesini kullandi.

“Son 2 yil bize hijyenin ne kadar önemli oldugunu gösterdi”

Geride kalan son 2 yilda hayatimiza giren korona virüsün yasattigi sikintilara ve temizlik ile korunmanin mümkün olduguna dikkat çeken Egekent Hastanesi Bashemsiresi Hülya Koçer, “Son 2 yil bize hijyenin ne kadar önemli oldugunu gösterdi. Özellikle el hijyeni ile hastaliklari önlememiz mümkün. Disaridan geldigimizde, tuvaletten sonra, yemeklerden önce ve saçlarimiza dokunduktan sonra mutlaka ellerimizi yikamaliyiz” seklinde konustu.



Eglenceli bir sekilde geçen etkinlik sonrasi ögrencilere dezenfektan hediye edildi. Etkinlik, ögrencilere “El Yikama Sertifikasi” verilmesi ve fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA