Batman'in PKK Ile Mücadeledeki Ilk Sehidi Unutulmadi

Batman’in Sason ilçesinde 30 yil önce PKK terör örgütünün Yuvalar köyünü basmasi sonucu teröristlerle girdigi çatismada sehit olan Güvenlik Korucusu Sason’un ilk sehidi Mehmet Salih Çelik, sehit edildigi köyde anildi.

Batman'in PKK Ile Mücadeledeki Ilk Sehidi Unutulmadi
Sason Sehit Aileleri ve Gazilerle Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi ile Sason’un ilk sehidi Güvenlik Korucusu Mehmet Salih Çelik’in yakinlarinin katildigi anma programinda, Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualar okundu. Teröristlerin köyü basmasi sonucu evlere girmeye çalistiklarini belirten sehidin kardesi Resul Çelik, "Teröristler düzenledikleri köy baskininda bizleri çocuklarimiz ile birlikte yok etmek için kalabalik bir grup ile saldiri düzenledi.

Burada 1992’de agabeyim sehit oldu. Agabeyim PKK ile mücadelede Batman’in ilk sehididir. Ayrica bu köyde teröristlerin mayin dösemesi sonucu bir yakinimiz da sehit oldu. Teröristler, 17 defa köyümüzü basti. 3 korucumuz da yaralanarak gazi oldu. Biz onlara hiç bir zaman geçit vermedik, bundan sonra da vermeyecegiz. Bizleri çoluk çocuk demeden taradilar. Bu kapida da gördügünüz gibi halen mermilerin izi duruyor. Bu kapiyi açtigimiz gibi bizleri taradilar. Bütün çocuklarimizda içerideydi. Bu kapida tam 10 mermi izi halen duruyor” dedi.



“Teröristler köye 300 kisilik grupla saldirdi”

Sehit yakinlari olarak Sason’un ilk sehidini anmak için bir araya geldiklerini belirten Sason Sehit Aileleri ve Gazilerle Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mutalip Çelik, teröristlerin köye 300 kisilik gurupla saldirdiklarini belirtti.

Çelik, “Sehit yakinlari olarak, ilk sehidimizi anmak için buradayiz. Korucumuzun sehit edildigi yerdeyiz. Devletin yaninda terörle mücadele etmeye çalisan ilk korucularin köyüne baskin düzenleniyor. Teröristler 300 kisilik grupla saldiriyorlar. Çoluk çocuk demeden sizlerin gördügü gibi kapida mermi izleri görünüyor. Içeride de pencerelere de roket ve el bombalari ile saldirdilar. Bu köyde o zaman 3 kisi sehit oldu. Sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimiz teröristlere hiç bir zaman geçit vermedi. Allah’in izniyle bundan sonra da teröristlere geçit vermeyecek. Ayrica buradan Cumhurbaskanimiza ve Içisleri Bakanimiza seslenmek istiyoruz, Kandil’in agziyla oturup kalkan, terörist cenazelerine utanmadan katilan o kravatli teröristleri mecliste görmek istemiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA