Malatya'da Dolu, Kayisi Bahçelerine Zarar Verdi

Malatya Ticaret Borsasi (MTB) Baskani Ramazan Özcan, kent genelinde bir süredir etkili olan dolu yagisi nedeniyle zarar gören kayisi bahçelerinde hasar tespit çalismalarina baslandigini söyledi.

Malatya'da Dolu, Kayisi Bahçelerine Zarar Verdi
Malatya Ticaret Borsasi (MTB) Baskani Ramazan Özcan, Nisan ve Mayis aylarinda yasanan zirai don ve dolu hadislerinin kayisi bahçelerinde önemli hasarlara neden oldugunu belirtti.

Dolu hadisesi nedeniyle zarar gören kayisi bahçelerinde ise hasar tespit çalismalarina baslandigini ifade eden Baskan Özcan, genel fotografli görmek için biraz daha beklenilmesi gerektigini söyledi.



Malatya Tarim ve Orman Il Müdürlügü’nün konuyla ilgili olarak saha çalismalarinin sürdügünü kaydeden Baskan Özcan, ”Mayis ayinin ilk haftasi baslayan saganak yagis uyarisiyla beraber özellikle bir takim dolu yagislariyla karsi karsiya kaldik. Saganak dolu yagislari da özelliklede Hekimhan, Dogansehir, Akçadag ve lokal bölgelerde bir dolu yagisi söz konusu. Bu bölgelerde Tarim Il Müdürlügü’müz ve TARSIM Bölge Müdürlügümüz tarafindan sahada bir çalisma baslatildi. Tarim Il Müdürlügümüz su an sahada özellikle dolu yagisina maruz kalan meyve olan bölgelerde bir tahkikat sürdürüyor. Henüz bununla ilgili bir açiklama yapacak veri elimizde yok. Malatya’da dolu yagislariyla ilgili saganak geçisler devam ediyor ve birkaç gündür hava ciddi anlamda serinledi. Yüksek kesimlerde de hava sicakliginda önemli miktarlar da önemli bir düsüs söz konusu. Onun için dolu yagisi nedeniyle olusan zararlarin tespiti için birkaç gün daha beklemeliyiz. Saha çalismalari devam ediyor önümüzdeki birkaç hafta içerisinde konuyla alakali saglik bir açiklama yapilacaktir” diye konustu
Kaynak: İHA