Dügünde Maganda Kursunu Ile Ölen Zurnacinin Esinin Agitlari Yürekleri Dagladi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde dügünde magandanin silahindan çikan kursunla vurulup hayatini kaybeden zurnaci Emre Tiptas’in Kadirli ilçesi Yesiltepe Mahallesindeki taziye evinden agitlar yükseldi.

Dügünde Maganda Kursunu Ile Ölen Zurnacinin Esinin Agitlari Yürekleri Dagladi
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bagli Kesikkeli Köyünde davullu zurnali dügün esnasinda iki kisi pistte müzik esliginde oynarken oynayanlarin yaninda tabanca ile ates edildi. Ateslenen tabancadan çikan kursun o esnada oynayanlarin hemen yaninda zurna çalan 41 yasindaki Emre Tiptas’a isabet etti. Kursunun isabet ettigi Emre Tiptas gögsünü tutarak bir kaç adim attiktan sonra kanlar içerisinde yere yigildi. Hastaneye kaldirilan Tiptas kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Gözyaslari içerisinde topraga verilen zurnaci Emre Tiptas’in evinde ise aci ve hüzün vardi.

4 çocuk babasi olan zurnaci Emre Tiptas’in gözü yasli esi Neslihan Tiptas, agitlar yakiyor. Tiptas, “2 saatligine dügün çalmaya gitti benim kocam. Saati uzatmislar 11’e kadar çaldirmislar. Ekmeginin pesindeydi benim kocam. Ne diyecegim simdi ben çocuklarima nasil bakacagim. 4 çocuga ne diyecegim babaniz ise gitti gelecek diye kandiracak miyim. Ne olur bana Emre’mi getirin ne olur. Içim yaniyor. Çocuklarim yetim kaldi. Ekmegimi buluyordu benim esim çocuklarimin karnini doyuruyordu. Ben simdi ne yapacagim” diyerek gözyasi döktü.

Zurnacinin annesi Gülseren Tiptas ise, “Yavrumu öldüren bulunsun idam edilsin. Benim yavrularim öksüz kaldi” dedi.

Ölen Zurnacinin kayini Mahsuni Saadetoglu dügünlerde sikilan silahlardan dolayi tedirgin olduklarini belirterek, “Öncelikle biz bu silah isine çok karsiyiz. Çünkü dügünlerde içki alemleri oluyor. Içki içiyorlar. Bilinçli veya bilinçsiz silah sikiyorlar. Biz bu silah sikma isinden çok tedirgin oluyoruz. Vefat eden enistem çok degerli bir sanatçimizdi. Biz bu silahlara çok karsiyiz. Olmamasi lazimdi maalesef oldu” dedi.

Ölen zurnaci Emre Tiptas’in evinin oldugu Yesiltepe Mahalle muhtari Murat Över ise, “Rahmetli Emre kardesimiz bizim mahallemizde ikamet ediyordu. Çok inanilmaz üzücü bir olay. Iki insanin hayatini birlestikleri bu en mutlu gününde evine ekmek götürmek amaciyla orda bulunan bir canimizin bu sekilde gitmesi kabul edilebilir bir sey degil. Insanlarimizin duyarli olmasini istiyoruz. Kesinlikle dügünlerde silah sikilmasinin yasaklanmasi ve tamamen kaldirilmasini istiyoruz” dedi.

Öte yandan, Emre Tiptas’i ölümüne sebep olan ve olaydan sonra kaçan katil zanlisi E.C.’yi yakalama çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA