Rus Müzakereci Slutsky Açiklamasi 'Kiev Temsilcileri Anlasmaya Vardiktan Sonra Geri Çekildi'

Rus müzakere heyetinde yer alan Leonid Slutsky, Kiev müzakere heyetinin anlasmaya varildiktan sonra geri çekildigini ifade etti.

Rus Müzakereci Slutsky Açiklamasi 'Kiev Temsilcileri Anlasmaya Vardiktan Sonra Geri Çekildi'
Rusya Duma Parlamentosu Dis Iliskiler Komisyonu Baskani ve Ukrayna ile gerçeklestirilen müzakere heyetinde yer alan Leonid Slutsky, Ukrayna tarafi ile yürütülen müzakerelerin ilerleyisi ile ilgili açiklamalarda bulundu. Kiev yönetiminin Istanbul’da yapilan toplantida alinan kararlarin yazili metne dökülmesi asamasinda geri çekildigini söyleyen Slutsky, “Kiev tarafi ile müzakere etmek oldukça güç. Su anda müzakereleri sürdürmek zor olsa da Rus müzakere heyeti üyelerinden biriyim. Kiev temsilcileri bazi konularda anlasmaya varildiktan sonra geri çekildi. Biz suan sadece özel askeri harekata destek anlaminda elimizden geleni yapiyoruz” dedi.



“Bu çifte standardin tipik bir tezahürü”

Ukrayna’nin talebiyle Ispanya’da tutuklanan Rus yanlisi Ukraynali gazeteci Anatoly Shariy konusuna da deginen Slutsky, “Bu çifte standardin tipik bir tezahürü. Avrupa, konusma özgürlügü hakkinda konusmayi çok seviyor, ancak Ukrayna rejimini elestiren gazeteci Anatoly Shariy’i tutukluyor veya Julian Assange’i 175 yil hapis cezasiyla karsi karsiya kalacagi ABD’ye iade ediyorlar” dedi.

Kaynak: İHA