Bakan Kirisci'den Izmir Övgüsü

Ramazan Bayrami sonrasi ilk il ziyaretini Izmir’e yapan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, “Izmir, tarimsal üretimde ve pek çok alanda birinci degilse ikinci, ikinci degilse üçüncü, üçüncü degilse besinci ama neticede ilk 5’te ve 10’da belirli tarimsal ürünleri üreten bir ilimiz” dedi.

Bakan Kirisci'den Izmir Övgüsü
Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Ramazan Bayrami sonrasinda ilk ziyaretini Izmir’e gerçeklesirdi. Bakan Kirisci, Bayindir ilçesindeki çiçek festivalinin ardindan Izmir Valiligine gelerek hem ani defterini imzaladi hem de Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger’i makaminda ziyaret etti. Bakan Kirisci, daha sonra AK Parti Izmir Il Baskanligina geçerek Baskan Kerem Ali Sürekli’nin makaminda açiklamada bulundu. Ziyarette AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, AK Parti Izmir Milletvekilleri Cemal Bekle, Necip Kalkan ve Yasar Kirkpinar, ilçe belediye baskanlari ve parti yöneticileri hazir bulundu. Burada açiklama yapan Bakan Kirisci, “Izmir’imiz herhangi bir il degil. Bizim için tarihsel geçmisi ve bugünü itibariyle çok büyük bir önem arz ediyor. Tarimsal üretimde ve pek çok alanda birinci degilse ikinci, ikinci degilse üçüncü, üçüncü degilse besinci ama neticede ilk 5’te ve 10’da belirli tarimsal ürünleri üreten bir ilimiz. Bu ilimizin kadrini kiymetini bakanlik olarak biliyoruz. Tarimsal destekler konusunda ilimize desteklerimizi eksiksiz saglamaya çalisiyoruz” diye konustu.



“Havadaki uçan kustan karada kosana kadar”

Bayram sonrasi ilk ziyareti Izmir’e yapmaktan mutluluk duydugunu ifade eden Bakan Kirisci, “Bereketli ovalariyla, çaliskan insanlariyla sadece kendi ilini degil ayni zamanda Türkiye’ye ve dünyaya da ihtiyaçlari noktasinda katki saglayan güzel Izmir’imizi ziyaret ettik. Izmir’imizin alan itibariyle yüzde 38’i orman alani. Bu yönü itibariyle de bakanligimizin önem verdigi bir ilimiz. Suyun çok önemli oldugunu maalesef dünya olarak yeni fark ettik. Su yönetimi konusunda otorite olan Devlet Su Islerimiz de bakanligimiz çatisi altinda. Tarim ve Orman Bakanligi denildiginde havadaki uçan kustan karada kosana; tarlada ekilip hayvan barinaklarinda yetistirilene kadar ve bunlardan üretilen birinci ürün ve onun devami endüstriyel ürün konusunda bakanligimiz kendi görev sahasi içerisinde bu faaliyetlerini yürütmekle mükellef. Su anda 145 bin çalisanimiz var. Son aldigimiz ve alip istihdam edecegimiz personelle birlikte bu sayi 150 bine çikacak. Bu da Türkiye’nin besinci büyük bakanligi sifatini sürdürmemizi saglayacak” dedi.



"Izmir’e ne kadar destek verilse az"

Izmir’e ne kadar destek verilse az oldugunu vurgulayan Bakan Kirisci, "Daha iyi, iyinin her zaman karsisindadir. Daha iyiyi yapmak için il teskilatimiz, milletvekillerimiz, mülki idare amirlerimiz, yerel teskilatlarimiz bu sektörün emrine amadedir. Insallah önümüzdeki dönemde Izmir’imize dair daha güzel, vatandaslarimizi mutlu eden desteklerimiz olacak" ifadelerini kullandi.

Bakan Kirisci’ye yeni görevinde basarilar dileyen AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli de Bakan Kirisci’nin tarimin içinden ve tarimin sorunlarini bilen bir kisi oldugunu söyledi.

Toplanti, basina kapali olarak devam etti.
Kaynak: İHA