25 Bin 500 Hasta Saglik Kuruluslarina Nakledildi

Adana’da ücretsiz evde bakim ve evde saglik hizmetleri ile yasli, hasta ve engelli vatandaslara hizmet veren Adana Büyüksehir Belediyesi, tam donanimli hasta nakil ambulanslari ile Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar yaklasik 25 bin 500 hastanin saglik kuruluslarina naklini sagladi.

25 Bin 500 Hasta Saglik Kuruluslarina Nakledildi
Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi ekipleri, evde bakim hizmeti, evde saglik hizmeti, hasta nakil ambulansi, onkoloji hasta nakil hizmeti, gezici dijital mamografi cihazi, engelli otobüsü, kuaför otobüsü ve akciger röntgen cihazi hizmetleri ile ihtiyaç sahibi yasli, hasta ve engelli vatandaslarin yardimina kostu.

Uzman saglik personeli, evde bakim ve evde saglik hizmetleri kapsaminda 3 bin 904 vatandasa evde bakim, 24 bin 754 vatandasa evde saglik ve 830 vatandasa da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) hizmeti verdi.

Adana sinirlari içinde evden çikamayan, hareket kabiliyeti az veya hiç olmayan, 60 yas üzeri yataga bagimli vatandaslara evlerinde saglik hizmeti veren Adana Büyüksehir Belediyesi, saç ve sakal tirasindan, çarsaf degisimine kadar vatandaslarin her türlü ihtiyaçlarini karsiladi. 11 hemsire, 10 ATT ve 1 doktordan olusan uzman kadrosu ile evde saglik ve hasta nakil hizmeti veren Adana Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin tansiyon, kan sekeri ve kolesterol ölçümlerini de düzenli olarak gerçeklestiriyor. Ayrica Büyüksehir Belediyesi kadrosunda yer alan psikologlar da bu hizmetlerde yer alip; yasli, hasta ve engelli vatandaslara moral asiliyor.

ALO 153 Çagri Merkezi’ni arayip, muayene ve tedavi olmak için saglik kuruluslarina gitmek istedigini belirten vatandaslar, uzman saglik personeli esliginde tam donanimli ambulanslarla hastaneye ulastiriliyor. Hasta nakil ambulansinin ücretsiz hizmetinden ayda ortalama 750 vatandas yararlaniyor.
Kaynak: İHA