Unutulmaya Yüz Tutmus Sepetçilik, Kadinlarin Ellerinde Canlaniyor

Bursa’da unutulmaya yüz tutmus sepet örücülügü, kadinlarin yetenekli ellerinde canlaniyor.

Unutulmaya Yüz Tutmus Sepetçilik, Kadinlarin Ellerinde Canlaniyor
Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Egitim Merkezi’nin (NILSEM) ile Halk Egitim Merkezi’nin ortaklasa düzenledigi sepet örücülügü kursuna ilgi gösteren kadinlar, unutulmaya yüz tutmus bu meslegi tekrar canlandiriyor. Dogal bambularla gerçeklestirilen bu çalismalarda sadece sepet degil, mutfak süslerinden hediyelik esyaya, banyo ürünlerinden birçok ev aksesuarina kadar birçok ürün üretiliyor.

10 yildir egitmenlik yapan Vildan Salihçavus, “Burada unutulmaya yüz tutmus olan sepet örücülügünü çalisiyoruz. Bu çalismalarimizi dogal bambularla yapiyoruz. Bu ürünlerimiz ev aksesuarlari seklinde üretiliyor. Bunlardan suplalar, saksilar, bardak altiklari, ayna dekorasyonu, sepetler gibi ürünler elde ediyoruz. Bu ise gönül veren herkes bunu çok rahatlikla ögrenebilir. Kurslarimiz ücretsizdir. Katilmak isteyen herkesi bekliyoruz” seklinde konustu.

Kasim ayindan beri kursa geldiklerini ifade eden Seyhan Aslan, sepet örücülügünü dogal bambularla çalisarak yaptiklarini belirtti.

Küçük sepetleri çok sirada ürettigini ve daha önce bu tarz bir kursa katilmadigini anlatan kursiyerler herkese kurslari tavsiye ettiklerini söyledi.

Seyhan, birkaç ürününün sattigi belirterek “Bu sayede kullandiklari malzeme parasini çikarttim. Saksilik yaptim içine çiçeklerimi koydum. Suplalar yaptim, güzel sofralar hazirladim. Tabak altlari yaptim. Çay, kahve tepsisi yaptim” dedi.

2021-2022 döneminde ev mefrusati, giyim, deri çanta yapimi, el nakisi, el örgü wayu çanta, taki yapimi, çini boyama, dekoratif dokuma, geri dönüsüm çanta, igne oyasi, hasir sepet örücülügü, dekoratif el sanatlari, amigurimi oyuncak yapimi, kirkyama, koza çiçek, rölyef, keçe aksesuar yapimi, dekoratif ev aksesuarlari, dekoratif ahsap süsleme, gümüs kazaziye, filografi, sis örücülügü kurslari düzenlendi.

NILSEM’in Fethiye, Üçevler ve Yüzüncüyil merkezlerinde düzenlenen kurslara katilanlar yaptiklari ürünleri satarak gelir de elde edebiliyor.

Eylül ayinda basvurulari olacak NILSEM el sanatlari kurslarina katilmak isteyenler, https://www.nilufersanatatolye.com/ adresinden ücretsiz basvuru yapabiliyor.
Kaynak: İHA