Torbali'da 236 Milyon Liralik Atik Su Aritma Tesisi Yatirimi

Torbali Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi ile Ayrancilar-Yazibasi Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi’nin kapasite artirim çalismalarinda imalatlar sürüyor.

Torbali'da 236 Milyon Liralik Atik Su Aritma Tesisi Yatirimi
Izmir Büyüksehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlügü, Küçük Menderes Havzasi’nda sanayi ve tarimsal üretimin birlikte gelistigi Torbali’da toplam 236 milyon liralik atik su aritma tesisi yatirimini sürdürüyor. Torbali Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi ile Ayrancilar-Yazibasi Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi’nin kapasite artirim çalismalarinda imalatlar sürüyor.

IZSU Genel Müdürlügü, Küçük Menderes Havzasi’nda çevre kirliligini önlemek ve havzayi korumak için ilçeye hizmet eden Torbali ve Ayrancilar Yazibasi Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesislerinin kapasitelerini artiriyor.

Sanayi atiklari tesise iletilecek

Yaz - kis verimli bir sekilde aritma yapan tesislerde kapasite artirimina gidilmesi ile evsel atiklarla birlikte sanayi atiklarinin da toplanarak tesise iletilmesi saglanacak. Torbali yerlesimleri daha temiz bir çevreye kavusarak “sürdürülebilir çevre” hedefine bir adim daha yaklasmis olacak.

Torbali Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi’nin kapasitesi, 123 milyon liralik yatirimla yaklasik 1.5 kat artarak 21 bin metreküpten 58 bin metreküpe çikmis olacak. Ayrancilar Yazibasi Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisinin kapasitesi ise 113 milyon TL yatirimla 3,5 kat artirilarak 7 bin metreküpten 25 bin metreküpe çikacak.

Çalismalarin 2023 yili ilk yarisinda tamamlanmasi planlaniyor

Tesislerde devam eden çalismalar çerçevesinde Torbali Atiksu Aritma Tesisi kapasite artirimi imalatlarinin yüzde 25’lik kismi, Ayrancilar Yazibasi Atiksu Aritma Tesisi’nde ise yüzde 15’lik kismi tamamlandi. Her iki projenin de imalatlarinin 2023 yilinin ilk yarisinda tamamlamasi planlaniyor.
Kaynak: İHA