Spil Dagi'nin Sakli Kanyonu Fotografçilarin Ilgi Odagi Oldu

Manisa’nin Spil Dagi Milli Parkinda bulunan ve pek az kisi tarafindan bilinen sakli kanyon fotografçilarin ilgi odagi oldu. Rengarenk zemininde gün isigiyla beraber essiz manzaralar sunan kanyon seyrine doyulmaz manzaralara sahne oluyor.

Spil Dagi'nin Sakli Kanyonu Fotografçilarin Ilgi Odagi Oldu
Manisa’nin Sehzadeler ilçesinde bin 517 rakimli, 120 çesidin üstünde endemik bitkiyi barindiran Spil Dagi Milli Parki pek çok essiz güzelligi bünyesinde barindiriyor. Manisa ve Izmir basta olmak üzere çevre illerdeki doga tutkunlarinin vazgeçilmezi Spil Dagindaki sakli kanyon da doga ve fotograf tutkunlarinin son zamanlardaki ugrak noktasi haline geldi. Kar sularinin erimesiyle suyla dolan kanyon rengarenk zemininde gün isigiyla beraber essiz manzaralar sunuyor. Yaz mevsiminde tamamen kuruyan kanyon bahar aylarinda seyrine doyulmaz manzaralara sahne oluyor.

Manisa Fotograf Dernegi (MAFOD) üyeleri de kanyonu fotograflayarak ölümsüzlestirdi. MAFOD Baskani Nazmi Çaykara öncülügünde kanyonu fotograflayan fotograf tutkunlari, kanyonun korunmasini istedi.

Aranan dogal güzellikleri Spil Dagi Milli Parkinda bulduklarini söyleyen amatör fotografçi Esra Güller, “MAFOD olarak çesitli etkinliklerle fotograf çekiyoruz. Buraya da kanyonu fotograflamak amaciyla geldik. Gerçekten aradigimiz dogal bir güzellik. Insanin böyle huzurlu bir yere ihtiyaci var. Böyle güzellikleri de korumamiz gerekiyor. Buraya gelmek güzel de bir etkinlik oldu” dedi.

Insanlarin kanyonu hem kesfetmeleri hem de sahip çikmalarini isteyen amatör fotografçi Yusuf Acu, “Spil Dagi Milli Parki çok güzel bir yer. Manisa’da kaçirilmamasi gereken essiz bir yer. Insanlarin burayi kaçirmamasi ve sahiplenmesi gerekiyor. Adeta sakli bir cennet. Insanlarin burayi gelip görerek ayni zamanda da sahip çikmasini istiyoruz. Biz de Manisa Fotograf Dernegi olarak buraya gelerek kanyonu fotografladik. Bu fotograflari da çevremizdeki insanlara göstermeyi amaçliyoruz. Çok da güzel kareler yakaladik. Günesin açisiyla beraber güzel fotograflar çikti” diye konustu.



“Spil Dagi cografyasinin zenginlikleri her insani büyüleyecektir”

Spil Dagi Milli Parkini hem kesfedip hem de fotografladiklarini söyleyen MAFOD Baskani Nazmi Çaykara, “Ögrenci arkadaslarimizla beraber ‘Manisa’nin 100’ü’ etkinlikleri çerçevesinde Manisa Spil Dagi Milli Parkindaki sakli kanyonu hem kesfetmek hem de fotograflamak istedik. Tabi doga güzellikler, bu güzellikleri fotografa yansitmak fotograflarla da daha fazla insana ulasarak turizm potansiyelini arttirmayi hedefliyoruz. Manisa’nin sakli güzelliklerini adim adim fotograflarimiza yansitiyoruz. Bu dogrultuda mevsim sartlarinin ve Spil Dagi cografyasinin zenginlikleri her insani büyüleyecektir. Yalnizca Manisa degil, Ege Bölgesi’ndeki fotografçi arkadaslarimiza da çagrida bulunalim. Buradaki güzellikleri birlikte kesfedelim. Geriye kalan fotograflarla arsiv ve misyonu olusturabiliriz” ifadelerini kullandi.

Manisa’nin fotograf tutkunlari için büyük bir potansiyele sahip oldugunu söyleyen Çaykara, “Fotograf genel anlamda ani yansitmaktir. Biz o ani da kaçirabiliyoruz. Amacimiz Manisa’da fotograf tutkunlarinin Manisa’yi hem yasayip hem de yasadiklari güzellikleri fotograf karelerine yansitmalari. Manisa’da potansiyel çok yüksek. Gerek fotograf yarismalariyla gerekse etkinliklerle ilerleyen dönemde fotograf makineli insanlari sokakta daha fazla görecegiz” dedi.

Kaynak: İHA