Ögrenci Çalisma Merkezi, Ögrencilere Konforlu Bir Ortam Sagliyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Ögrenci Çalisma Merkezi’nde, ögrencilere sessiz ve konforlu bir çalisma ortami saglandigi bildirildi.

Ögrenci Çalisma Merkezi, Ögrencilere Konforlu Bir Ortam Sagliyor
Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Adnan Menderes Bulvari üzerinde hizmet veren Ögrenci Çalisma Merkezi’nden ögrenciler haftanin 6 günü faydalanabiliyor. Hafta içi 08.30-18.30, cumartesi günü 08.30-16.30 saatleri arasinda açik olan ve zengin kütüphanesi, konforlu çalisma alanlari, mini mutfagi ile hizmet veren Çalisma Merkezi’ni ögrenciler severek kullaniyor. 15 yasin üzerindeki bütün ögrencilerin faydalanabildigi merkezi ögrenciler, ‘ikinci evimiz’ olarak tanimliyor.

Ev ortami tadinda bir çalisma alani

Ögrenci Çalisma Merkezi’ni kimi ögrenciler ders çalismak kimi ögrenciler de kitap okumak için degerlendiriyor. Ücretsiz internetle sinavlarina rahat bir sekilde hazirlanabilen ögrenciler, merkezin önündeki çim alanlarda da konsepte uygun heykellerin yaninda yerlestirilen armut koltuklarda ders çalisip kitap okuyabiliyor. Merkezdeki mutfakta yer alan ücretsiz çay-kahve, buzdolabi ve mikrodalga olanaklari ise ögrencilere ev ortami tadinda bir çalisma alani sagliyor.

“15 yasin üstündeki bütün ögrencilere kapimiz açik”

Ögrenci Çalisma Merkezi’ndeki personellerden Basak Kaya, merkez hakkinda bilgi vererek, “15 yasin üstündeki bütün ögrencilere kapimiz açik. Ögrencilerimize sicak su, çay, mikrodalga ve buzdolabi kullanimi konusunda imkanlar taniyoruz. Çalisma ortamimiz her kütüphanede oldugu gibi sessizlik kuralina dayali. Burada amacimiz ögrencilerin evde bulamadiklari sessizlik ortamini elde etmelerini saglamak. Çok olumlu geri dönüsler aliyoruz. Ögrenciler buradaki imkanlardan gerçek anlamda çok mutlular. Ama kapasite olarak da bir o kadar doluyuz. Çünkü inanilmaz bir sekilde ragbet var ögrencilerden yana. Memnun olmasalardi bu kadar kalabalik olmazdi diye düsünüyoruz” dedi.

Lise ögrencilerinden de kendilerinden talep geldigini ifade eden Kaya, “Son birkaç gün içerisinde sayilari çok fazla artmis halde. Özellikle TYT-AYT sinavina hazirlanan ögrenciler merkezimizden yararlanmak istiyorlar” diye konustu.



“Ikinci evimiz olarak görüyoruz burayi”

Üniversite sinavina hazirlanan ve Ögrenci Çalisma Merkezi’nden faydalanan Seda Nur Caylan, “Saat 08.00’de uyaniyoruz, kahvalti yaptiktan sonra kendimizi burada buluyoruz. Erken gelmeye çalisiyoruz çünkü çok kalabalik oluyor, yer kalmayabiliyor. Ondan dolayi gerektigince erken gelmeye çalisiyoruz. Onun disinda, kitap, dolap, internet olsun, bunlar çok gerekli bir ögrenci için. O yüzden çok iyi ve müthis bir sey. Bizim için çok faydali bir sey burasi ki ikinci evimiz olarak görüyoruz zaten burayi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA