Kepez Belediyesinden Kadin Kooperatiflerine Büyük Destek

Kadin emeginin oldugu girisimleri destekleyen Kepez Belediyesi, “Kooperatifçilikte Kepez Modeli” ile bugün girisimcilik yapmak isteyen tüm kadinlara ve kadin kooperatiflerine destek oluyor.

Kepez Belediyesinden Kadin Kooperatiflerine Büyük Destek
Kepez Belediyesi, 2020 yilinda faaliyete geçirilen “Kooperatifçilikte Kepez Modeli” ile kadin kooperatiflerinin kurulusundan üretimine, pazarlamadan satisa kadar her türlü asamada kadin kooperatiflerinin yaninda yer aliyor. “Kooperatifler kadinlarimizin güvencesidir” sloganiyla çiktigi destek yolculugunu her gün büyüterek sürdürüyor. Bu güvenceyi 5 maddelik kadin kooperatiflerine sunulan desteklerle daha da güçlendiriyor. Girisim egitim programlari, kooperatif kuruluslarina destek, üretim süreçlerine destek, pazarlama süreçlerine destek, alim garantisi verme gibi üretmek isteyen, ekonomik ve sosyal hayata is gücü ile katilmak isteyen kadinlarin hayallerine iste bu 5 maddelik destek paketiyle daha da yaklasmalarina yardimci oluyor. Bu hayallerini kooperatifçilik çatisi altinda büyütmek isteyen tüm kadinlari destekleyen Kepez Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaslar için sundugu sosyal yardimlari ve özel günlerin hediyelerini kadin kooperatiflerinden temin ediyor. Girisimci kadinlarin kooperatif kurmalarina destek olurken bir yandan da üreten kadinlara ürettiklerini satma imkani da sunuyor.

Kadin Kooperatiflerimiz çok daha güçlü

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, kadin kooperatiflerinin emegin ekonomik deger kazanmasini saglayan, emegin ekonomiye katkiya dönüsmesini hedefleyen, çok özel girisimler ve girisimci ruha sahip kisilerin bir araya geldigi güç birligi oldugunu söyledi.



Kooperatifçiligin aslinda küçük imkanlara sahip kimselerin bir araya gelerek ekonomik bir güç haline gelebilme modeli oldugunu belirten Tütüncü, ülkemizde son yillarda kooperatifçiligin öneminin her geçen gün daha da iyi anlasildigini dile getirdi. Kooperatifçilik modelinin gelismesi ve yayginlasmasi için devletin son yillarda çok nitelikli özel düzenlemeler yaptigini bildiren Tütüncü, “Girisimcilere bu yolla ciddi imkanlar sunuyoruz. Yasal düzenlemelerle kooperatiflere yeni imkanlar sunan devletimize, hükümetimize cumhurbaskanimiza sükranlarimizi arz ediyorum. Kooperatifler, tüm kamu kurumlarimizin ve yerel yönetimlerin en önemli sosyal sorumluluklarindan birisi haline geldi. Her ferdi ile çalisan, üreten, ekonomiye katki saglamaya gayret eden bir Türkiye idealine kavusmayi hedefleyen her sorumluluk sahibi idareci için sevindirici bir durumdur. Kepez Belediyesi olarak, kooperatifçiligi ve kooperatiflere, en önemlisi de kadin kooperatiflerine destegi çok önemsiyoruz. Kooperatif kurmak isteyen kadinlarimizin, yanindayiz ve imkanlarimizi onlarla paylasiyoruz, güçlerimizi birlestiriyoruz. Kadinlarimizla ortak basari hikayeleri yaziyoruz. Bir toplumda kadin güçlüyse ailede güçlü oluyor, kadin güçlü ise toplumu olusturan diger bireyler de güçlü oluyor. Kadin Kooperatiflerimiz, Kepez Belediyesi’nin destekleriyle artik çok daha güçlüdür ” dedi.

Kaynak: İHA