Çarsi Ve Mahalle Bekçileri Huzur Ve Güven Için Sokaklarda

Çarsi ve mahalle bekçileri huzur ve güvenin saglanmasina katki için görevlerini sürdürüyor. Konya il merkezinde 348 çarsi ve mahalle bekçisi görevli olduklari bölgede güven ortaminin olusturulmasina katki saglarken, vatandaslar memnuniyetlerini ifade ediyor.

Çarsi Ve Mahalle Bekçileri Huzur Ve Güven Için Sokaklarda
Türkiye genelinde yaklasik 50 yil önce alimi durdurulan gece görev yapan çarsi ve mahalle bekçilerinin alimina Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan 2017 yilinda tekrar baslandi. Konya kent merkezinde her aksam 348 çarsi ve mahalle bekçisi belirlenen bölgelerinde görev aliyor. Gece saatlerinde metruk binalara gelen süpheli sahislar, issiz sokaklar, park, bahçe ve yürüyüs yollari gibi alanlarda yürüyerek kontrollerini devam ettiren bekçiler, tek tek kapali is yerlerini kontrol ediyor, süphelendikleri sahislarin ise Genel Bilgi Taramasini (GBT) yaparak kontrollerini yapiyor. Bekçiler olumsuzluklara karsi sabahin erken saatlerine kadar görev aliyor. Polis Merkezleri ile sürekli koordine halinde olan çarsi ve mahalle bekçileri ilgili birimlere faaliyetlerini rapor ederek destekte bulunuyor.

Huzur ve güven için devriyeler araliksiz devam ediyor

Selçuklu Ilçe Emniyet Müdürlügü bünyesinde görevli çarsi ve mahalle bekçisi Emre Taskiran, “Konya Il Emniyet Müdürlügüne bagli mahalle bekçileri olarak bulundugumuz nokta Zafer, Alaaddin Tepesi, Kültür Park gibi alanlarda görevliyiz. Halkimizin huzuru ve güveni için var gücümüzle elimizden geldigi kadar çalismaktayiz. Bulundugumuz noktalarda süpheli sahislar üzerinde kimlik kontrolü, GBT sorgusu, kaba üst aramalarini yapmaktayiz. Gelen ihbarlari en kisa sürede degerlendirerek cevaplandiriyoruz. Alaaddin Tepesi bölgesinde görev ve inceleme yapiyoruz. Burasi tarihi açidan da önemli oldugu için buralarda ve ara sokaklarda yürüyerek devriyelerimizi araliksiz sürdürerek vatandaslarimizin huzur ve güvenligini saglamak için ayak basmadigimiz bölge kalmiyor. Gece yarisi öttürdügümüz düdügü yasli amcalarimiz ve ninelerimiz duydugu zaman eski günleri yad ediyor. Iste bekçilerimiz burada biz artik huzurlu olabiliriz diyorlar. Çünkü bize vatandaslar her seyini emanet ediyor. Biz de buna istinaden elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz” dedi.

Meram Ilçe Emniyet Müdürlügünde görevli mahalle bekçisi Hüseyin Yaprakçi, “Sahibiata Mahallesi, Muhacir Pazari civarinda rutin sokak devriyemizi, gece hizmetlerimizi ifa ediyoruz. Gerek trafik gerek asayis ekipleriyle çalismaktayiz. Olaylara yakin oldugumuz müddetçe ilk olarak biz intikal ediyoruz. Daha sonra polis ekiplerimizden destek alarak olaylari çözmekle görevliyiz. Genellikle biz durumundan süphelendigimiz sahislari durduruyoruz. Hirsizlik, kavga ve rutin olaylara intikal ediyoruz. Sokaklarda rutin görevler yapiyoruz. Düdük çalarak caydiriciligi artirmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Kiraathane isleten Cemil Sevinç “Ben burada kiraathane isletiyorum. Bekçilerimiz gelerek kimlik kontrolü yapiyor. Sokaklarimizda denetleme yapiyor. Çok memnunuz. Gece evimize gidiyoruz sokaklarimiz da çok sakin, güvenli oldu” seklinde konustu.

Esnaf Hüseyin Bulgurcu ise “Bekçilerimizin mutlaka bize faydasi var. Kesinlikle destekliyorum. Gönül ister ki her yerde yaya bekçilerimiz olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA