Bingöl'de 'Yunus' Timleri, Gece Gündüz Görevlerinin Basinda

Bingöl’de kisa bir süre önce görev yapmaya baslayan Motosikletli Polis Timleri (Yunuslar), kent merkezinde gece gündüz demeden görevlerini sürdürüyor.

Bingöl'de 'Yunus' Timleri, Gece Gündüz Görevlerinin Basinda
Içisleri Bakanligi onayiyla Bingöl Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü bünyesinde kurulan ve geçtigimiz ay görevlerine baslayan Yunus timi, huzur ve güven ortaminin olusmasina katki sunuyor. Kentin ilk Yunus polisleri olan tim, suçlulara göz açtirmamak için gece gündüz demeden görevlerini sürdürüyor. Motosikletli Polis Timleri, ikiserli ekip halinde okul çevreleri, AVM, kent meydanlari, park ve bahçeler, otogar gibi vatandaslarin yogun oldugu bölgelerde daha sik görev aliyor. Bayramda da mesailerini sürdüren Yunuslar, bayramin huzur ve güven içinde geçmesi için çalisiyor.

Asayis Sube Müdürlügü Motosikletli Polis Timinde görevli Tuncay Tekin, “Motosikletli Polis Timleri, halk arasinda bilinen tabiri ile Yunuslar, halkimizin yogun oldugu yerlerde görev yapiyor. Özellikle okul-giris çikis saatlerinde okul çevrelerinde, AVM’ler, kent meydanlari, park ve bahçeler gibi yerlerde suçun islenmesi ve olusmus bir suç varsa da buna en hizli sekilde müdahale ederek suçlularin yakalanmasi ve adli mercilere teslim edilmesi için görev yapmaktayiz” dedi.

Bayramda vatandaslarin rahat etmesi için de çalistiklarini aktaran Tekin, “Ramazan bayraminda Bingöl halkimizin daha huzurlu bir bayram geçirmesi amaciyla ilimizde özellikle insan sirkülasyonun fazla oldugu yerlerde görünür olarak suçun önüne geçmek amaciyla görevimizin basindayiz. Tüm Bingöl halkinin bayrami mübarek olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA