Ignedere, Gelir Getirici Agaç Türleriyle Kalkinacak

Izmir Orman Bölge Müdürlügünün "Gelir Getirici Tür Agaçlandirmasi" projesi çerçevesinde, Ignedere’deki 10 hektar üzerine 5 yil önce dikilen zeytinlik alaninin kullanim hakki, çekilen kura sonucu 34 çiftçiye verildi. Izmir Orman Bölge Müdürlügüne tesekkür eden Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Hayat paylastikça güzel” dedi.

Ignedere, Gelir Getirici Agaç Türleriyle Kalkinacak
Izmir Orman Bölge Müdürlügü tarafindan düzenlenen "Gelir Getirici Tür Agaçlandirmasi" projesi çerçevesinde, Menemen’in Ignedere Mahallesi’nde 10 hektarlik bir alanda 2017 yilinda dikilen 3 bin zeytin agaci, 34 çiftçiye düzenlenen sertifika töreni ile dagitildi. Törene; Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, AK Parti Menemen Ilçe Baskani Ahmet Can Çelik, Izmir Orman Isletme Müdürü Ersen Çetin, Menemen Ilçe Tarim Müdürü Fatih Çiçek, muhtarlar ve çok sayida mahalle sakini katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan kürsüye çikan Ignedere Mahalle Muhtari Kadir Çiftçi, “Devletimizin sefkatli elini, bu dönem her daim hissediyoruz. Bakanligimizin mahallemizde yasayan vatandaslarimizin gelir seviyelerini artirmak için yapmis oldugu Gelir Getirici Tür Agaçlandirma Projesi’ne gönül veren herkese tesekkür ediyoruz. Allah razi olsun” dedi.



"Hayat paylastikça güzel"

Tüm dünyanin yasamis oldugu Covid-19 sürecinin; tarimin, üretmenin, saglikli gidaya ulasmanin önemini gösterdigini ifade eden Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Bugün de devletimizin tarima ve çiftçilerimize vermis oldugu önemin güzel bir örnegini, Ignedere Mahallemizde yasiyoruz. Hayat paylastikça güzel. Unutmayalim ki bu topraklar 6 bin yildir tüm medeniyetlere, tüm kültürlere, tüm farkliliklarimizin dogal yasam alani olmustur. Bu degerlerimizi paha biçilmez bir zenginlik olarak görüyor, bu zenginligi koruyarak, güçlendirerek gelecek nesillere ulastirmayi kendimize görev addediyoruz. Menemen Belediyesi olarak akli ve bilimi kilavuz edinerek, dogru projeler üreterek tarimimizi büyütecegiz. Sahsim ve Ignedere’deki tüm çiftçilerimiz adina, yöre halkimiza destegini hiçbir zaman esirgemeyen Izmir Orman Bölge Müdürlügümüze tesekkürlerimi sunuyorum. Çiftçilerimize de bereketli, bol kazançli bir dönem diliyorum” diye konustu.

Orman Genel Müdürlügü olarak orman köylülerinin daima yaninda olduklarini belirten Izmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ise “Orköy desteklerimizin yani sira son 10-15 yildir atil durumda bulunan ormanlarimizda kirsalda yasayan vatandaslarimiza yönelik, gelir getirici agaçlandirma çalismasi yapiyoruz. Bu çerçevesinde 2017 yilinda Ignedere’deki 10 hektarlik alanda diktigimiz 3 bin zeytin agacini bugün çekecegimiz kura ile 34 çiftçimizin kullanimina sunacagiz. Bu tür agaçlandirmalari yapmaktaki maksadimiz ülkemizin akcigerleri olan ormanlarimizi, bu alanlara bagimli olarak yasayan orman köylümüzle birlikte yönetmek, vatandaslarimizin ormanlari sahiplenmesini saglamak ve onlari yerinde kalkindirmaktir. Zeytinlik alanimizin çiftçilerimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Çekilen kura sonucu, 3 bin zeytin agacinin tahsisi 34 çiftçiye verildi.

Program çekilen toplu fotografin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA