Konya'da Gölette Kaybolan Lise Ögrencisinin Cansiz Bedenine Ulasildi

Konya’nin Beysehir ilçesinde girdigi gölet sularinda kaybolan lise ögrencisinin cansiz bedenine ulasildi.

Konya'da Gölette Kaybolan Lise Ögrencisinin Cansiz Bedenine Ulasildi
Olay, Beysehir’e bagli Huglu Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Huglu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sinif ögrencisi 15 yasindaki Yakup Yilmaz, ayni okulda ögrenim gören arkadaslariyla beraber yerlesim merkezi disinda bulunan ve tarimsal sulama ile hayvan sulama göleti olarak kullanilan göletin kenarina piknik yapmaya gitti. Yilmaz, piknik sirasinda arkadaslarinin uyarisina ragmen serinlemek için gölete girdi. Gölet sularinda biraz açildiktan sonra Yilmaz’in gözden kaybolmasi üzerine arkadaslari durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Konya’dan da dalgiç ekip istenmesi üzerine bölgeye Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi’na bagli balik adamlar gönderildi. Dalgiç ekipleri, kisa süre içerisinde kiyiya yaklasik 10 metre mesafede suyun derinliklerinde Yilmaz’in cansiz bedenine ulasti. Ekipler tarafindan kiyiya çikarilan gencin cenazesi otopsi yapilmak üzere Beysehir Devlet Hastanesi morguna kaldirildi.

Yakup Yilmaz’in yerlesim merkezinde bir yurtta kaldigi, ailesinin ise Meram ilçesine bagli Kasinhani Mahallesi’nde ikamet ettigi ögrenildi.

Beysehir Ilçe Milli Egitim Müdürü Musa Konuk da, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda taziye dileginde bulundu. Konuk paylasiminda, “Huglu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencimiz Huglu’da serinlemek için gölete girince bogularak vefat etmistir. Ögrencimize Allah’tan rahmet, yakinlarina ve camiamiza sabirlar diliyorum. Mekani cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA