Atasehir'de 'Tek Bir Dünya' Için 13. Çevre Festivali

Atasehir’de 2 gün boyunca sürecek 13. Çevre Festivali kapilarini açti. Atölyelerden söylesilere, konserlerden yarismalara kadar çok sayida etkinligin yer aldigi festivale vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Atik malzemelerden yapilan enstrümanlarla gerçeklestirilen sahne gösterisi ise vatandaslar tarafindan ilgiyle izlendi.

Atasehir'de 'Tek Bir Dünya' Için 13. Çevre Festivali
Atasehir’de “Tek Bir Dünya” sloganiyla düzenlenen 13. Çevre Festivali, Amfili Park’ta basladi.

Atasehir Belediyesi tarafindan organize edilen festival çerçevesinde atölyeden söylesiye, konserden yarismaya kadar pek çok etkinlik düzenlendi.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi festivalde sivil toplum kuruluslari, dernek, topluluklar ve çevre aktivistleri stantlariyla birlikte yer aldi. Çocuklar için maskot ve özel stantlarin kuruldugu festivalde atik malzemelerden yapilan enstrümanlarla gerçeklestirilen sahne gösterisi ise yogun ilgi gördü.

‘Tek Bir Dünya’ için anlatacaklar

Iki gün sürecek Çevre Festivali’nde geri dönüsümün önemi anlatilacak, ekolojik yasama dair örnekler sunulacak ve dünyadaki ayak izinin nasil azaltabilecegine dair bilgiler aktarilacak. Festival konuklari arasinda ise Prof. Dr. Mikdat Kadioglu, Küresel Isinma Kurultayi Baskani Celal Toprak, Çöpüne Sahip Çik Vakfi - Projeler Yöneticisi Ece Kuray Tunçsav, Permatürk Vakfi Kurucu Üyesi Emrah Ates ve Sanatçi ve Çevre Aktivisti Zeliha Sunal gibi isimler yer alacak.

“Dünya Çevre Günü’nün 50. yilini kutluyoruz”

Festivale iliskin konusan Atasehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Ayten Bagdatlioglu Kartal, “Aslinda 13 yildir çevreyle ilgili farkindalik olusturmak üzere Dünya Çevre Günü çerçevesinde etkinlikler düzenliyoruz. Festival bünyesinde geri dönüsüm atölyeleri, iklim üzerine söylesiler, geri dönüsümün önemini ortaya koyan stantlar ve daha birçok alan kuruldu. Dünya Çevre Günü’nün 50. yilini kutluyoruz. 50 yil öncede sloganimiz ‘Tek Bir Dünya’ydi, bugün de ayni düsünceyle devam ediyoruz. Burada amaç, ilçemizde yasayan vatandaslarin hem keyifli vakit geçirmesi hem de belli farkindaliklari kazanmasi” dedi.



“Küçük yastaki çocuklara bu fikri asilamak çok önemli”

Festivale çocuguyla birlikte katilan vatandaslardan Birsu Soyseren, “Bu tarz etkinliklerin fayda saglayacagini düsünüyorum. Özellikle küçük yastaki çocuklara bu fikri asilamak çok önemli. Atasehir Belediyesi tarafindan yapilan konserlerde geri dönüsüme dikkat çekmek için ambalaj kutusu getirenler konsere ücretsiz girebilirdi. Geri dönüsüm adina bu çalismalari degerli görüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA