Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari Sona Erdi

Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari’nin Halikarnas Kupasi etabi, Mugla’nin Bodrum ilçesinde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari Sona Erdi
Cumhurbaskanligi himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanligi ve Gençlik ve Spor Bakanligi’nin katkilariyla, Istanbul Valiligi ve Mugla Valiligi’nin is birliginde, Türkiye Yelken Federasyonu 2022 Faaliyet Programi içerisinde bulunan Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü tarafindan ve DHL Express Türkiye ana sponsorlugunda düzenlenen Cumhurbaskanligi 3. Uluslararasi Yat Yarislari Halikarnas Kupasi etabi, 25 Mayis günü Marmaris’ten basladi.



14 farkli ülkeden 40 tekne ve 400 sporcu katildi

190 deniz millik çok zorlu bir rotadaki yarisa 14 farkli ülkeden 40 tekne ve 400 sporcu katildi.

Yarislarin tamamlanmasinin ardindan Bodrum Kalesi’nde kokteyl ve ödül töreni düzenlendi.

Törene Mugla Valisi Orhan Tavli, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Aksaz Deniz Üssü Komutani Tugamiral Ibrahim Kurtulus Sevinç, Mugla Il Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Mugla Il Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoglu, Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü Baskani Ekrem Yemlihaoglu ile idari amirler ve yelkenciler katildi.

Istanbul Açikdeniz Yat Yaris Kulübü Baskani Ekrem Yemlihaoglu, yarislarda emegi geçen herkese tesekkür ederek sunlari dile getirdi:

“Cumhurbaskanligi Uluslararasi Yat Yarisi henüz 3’üncü yilinda olmasina ragmen gerçekten büyük bir isbirligiyle bugün hayalleri olan uluslararasi alanda prestij sahibi olma noktasina gelmistir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, kendisi çok iyi bir denizci ve kaptan olan basimiz ne zaman sikissa bizlerden destegini esirgemeyen Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskani Dr. Bekir Kirat’liya, her konuda güçlü desteklerini hissettigimiz Gençlik ve Spor Bakanimiz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, bizlerle bizzat ilgilenen ve destek veren Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’a, bizi Mugla sevdalisi yapan Mugla Valimiz Orhan Tavli’ya, her an süreci takip ederek bize yol gösteren Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan’a en samimi minnet duygularimi ifade etmek istiyorum.”

"Ülkemiz uluslararasi organizasyonlar cenneti"

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ise duygu ve düsüncelerini su sözlerle ifade etti:

“Yillarca bizler Türkiye’nin 3 tarafi denizlerle çevrili ama yüzmede ama su sporlarinda neden basarilar elde edemiyoruz diye hayiflandik, durduk. Bunun yolunun uluslararasi organizasyonlardan, bunun yolunun Anadolu’da yüzme havuzlarini çogaltmaktan, bunun yolunun yatta yelkende, kanoda, kürekte birçok organizasyonu yerli ve ulusal olarak yapmaktan geçtigini görmemiz biraz zaman aldi. Ülkemiz uluslararasi organizasyonlar cenneti, bu anlamda her türlü denizde ve karada yeterli imkana sahip bu imkanlari da tüm dünya ve Avrupa ile birlikte kullanmak ve sporun fair play ruhunu hep birlikte yasamak adina kararli ve bu alanda önemli adimlar atiliyor.”

Cumhurbaskani’ndan tebrik mesaji

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yarisla ilgili mesajinin okundugu ve Bodrum Karya Çiçekleri ekibinin, Mugla ve Bodrum yöresi halkoyunlarini sundugu törende dereceye girenlere kupalari verildi.

Yarisin genel klasman birincisi Arçelik Sailing Team Marmaris’ten 21 saat 25 dakikada Bodrum’a ulasarak Halikarnas Kupasi Line Honours Ödülü’nü almaya hak kazandi.

Yarismada IRC 0’da Leshiy, IRC 1’de Wings Of Oz Racing, IRC 2’de Fenerbahçe Dogus Yelken, IRC 3’te Silverline Cygnus, IRC 4’te Gelecek Için Yelken Açiyoruz, GEZGIN A’da The Swiss Express Sailors, GEZGIN B’de Orion Yelken ve GEZGIN C’de Taxi Yelken Takimi birinci oldu.
Kaynak: İHA