Selçuk Bayraktar Açiklamasi 'Beklentimizden Çok Daha Yüksek Bir Katilim Olacak'

Bu yil Azerbaycan’da gerçeklestirilecek Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali “TEKNOFEST” hazirliklarini incelemek üzere Bakü’ye gelen Selçuk Bayraktar, “Beklentimizden çok daha yüksek bir katilim olacak” dedi.

Selçuk Bayraktar Açiklamasi 'Beklentimizden Çok Daha Yüksek Bir Katilim Olacak'
Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, 26-29 Mayis tarihleri arasinda Azerbaycan’in baskenti Bakü’de gerçeklestirilecek Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali “TEKNOFEST” hazirliklarini incelemek üzere Crystall Hall’e geldi. Bayraktar, TEKNOFEST 2022 ile ilgili açiklamalarda bulundu. Ilk defa yurt disinda gerçeklestirilecek olan TEKNOFEST’in Azerbaycan’da olmasindan dolayi duydugu heyecani dile getiren Bayraktar, “Simdiden TEKNOFEST’in coskulu bir sekilde gelmesine sahit olmak ayri bir heyecan. Benim gördügüm kadariyla bizim beklentimizden çok daha yüksek bir katilim olacak. Ilk yilindan daha az katilim olur diye düsünüyorduk ama çok coskulu geçecek gibi görünüyor. Bu sabah gençlerle görüstüm. Katilim da çok iyi, heyecan gayet iyi. Organizasyonun da simdiye kadar yaptigi çalismalar çok basarili” dedi.



"TEKNOFEST gece gündüz yasayacak"

TEKNOFEST nedeniyle 4 gün boyunca çok renkli aktivitelerin olacagini ifade eden Bayraktar, “Gün boyunca bu sahneden farkli farkli yapilan sovlarin, uçus sovlarinin veya ögrencilerimizin gelistirdikleri teknolojilerin tanitimi yapilacak. Bunun yaninda baska gösteriler de olacak. Aksamlari 4 gün boyunca burada konserler olacak. O yüzden TEKNOFEST hem gündüz, hem aksam, hem gece yasayacak insallah” diye konustu.



"TEKNOFEST için farkli ülkelerden de talepler aldik ancak öncelikle Azerbaycan’da yapmak istedik"

TEKNOFEST’in Türkiye’deki mottosunu hatirlatan Bayraktar, “Azerbaycan’da ise ’bir usak gelsin, bir tayyareye degsin’, belki ileride ülkelerimizin savunmasinda kullanilacak tayyareleri yapacak, PUA’lari yapacak, ülkelerimizin kozmosa çikmasina vesile olacak” dedi.

Bayraktar, TEKNOFEST’in yapilmasi için farkli ülkelerden de talepler aldiklarini ancak öncelikle Azerbaycan’da yapmak istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA